HAK-PAR 15. yılını dayanışma gecesi ile kutladı

HAK-PAR 15. yılını dayanışma gecesi ile kutladı

Hak ve Özgürlükler Partisi’nin (HAK-PAR) 15. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, 12 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da dayanışma gecesi düzenlendi.

A+A-

Dayanışma gecesine; Genel Başkan Refik KARAKOÇ, Eski Genel Başkan Kemal BURKAY, Genel Başkan Yardımcıları Necati BAYRAM, Hüseyin ÖZDEMİR, İhsan DURAK, Abdullah ÇELEBİ, Latif EPÖZDEMİR, Arif SEVİNÇ, İzmir İl Başkanı Sait DEMİR, Yazar Şakir EPÖZDEMİR, Yazar İbrahim KÜREKEN, TRT Kurdi Müdürü Gulabi Eryaman ‘ın yanı sıra ve çok sayıda Parti üyesi ile konuk katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Latif EPÖZDEMİR gecenin programı hakkında bilgiler verip kısa bir konuşma yaptıktan sonra Genel Başkan Refik KARAKOÇ açılış konuşmasını yaptı.  

Karakoç; Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleriyle yaptığı konuşmada,  Zazaki lehçesine önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Konuşmasında şöyle dedi:

“ HAK-PAR 15 yıl önce Kürtlerin meşru haklarını savunmak, Kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözüm getirmek için kuruldu. Kurulduğu günden bugüne de demokrasi ve barış için durmaksızın çalışmalarını devam ettirdi. Günümüzde Kürdistan ve Türkiye’nin tüm illerinde Parti örgütlenmesinin sağlanması için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Kürt meselesinin barışçıl demokratik çözümünün önünü açmak, çözüm için zemin hazırlamak, Kürtlerin meşru haklarının kararlı savunuculuğunu yapmak konusundaki politikalarımızı ısrarla sürdürüyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.