Hafız Akdemir cinayetinin tek görgü tanığı: İfadem bile alınmadı

Hafız Akdemir cinayetinin tek görgü tanığı: İfadem bile alınmadı

.

A+A-

Gazeteci Hafız Akdemir 31 yıl önce Diyarbakır’da gündüz ortası katledildi. Akdemir cinayetinin tek görgü tanığı Gazeteci Veysi Polat,”Emniyetin ve bakanlığın raporlarına, mahkeme tutanaklarına yansımış olmasına rağmen tek bir gün ifadem alınmadı” dedi.

 Hafız Akdemir 31 yıl önce Özgür Gündem Gazetesi’nde muhabirlik yaparken, Hizbullah üyesi tarafından sokak ortasında katledildi. Akdemir’in yeğeni Gazeteci Veysi Polat, Gazete Duvar’a o gün ve sonrasında yaşananları anlattı.

‘Tek görgü tanığıydı, ifadesi dahi alınmadı’

Dayısı gözlerinin önünde katledilen Polat, “Palu fırını var, onun önündeyken bir çek çek arabası geldi. Sokak dar olduğu için dayım sağa, ben ise sola geçtim. Araba geçtikten sonra yan yana geldik ve o an patlama oldu. Bir el silah sıkıldı. Hiçbir bağrışma, hiçbir tartışma, hiçbir konuşma olmadı. Hafız düz yolda yürürken patlama sesiyle birlikte yere yığıldı. O an bir refleksle ben bağırdım ve adamın üstüne doğru atıldım. Bir el de bana sıktı ama ıskaladı. O an 5 saniye belki 5 saat gibi geldi bana. Adamın peşinden koştum. Bir müddet kovaladım ama izini kaybettirdi. Katili kovalamam ve Hafız’ın yanına gelmem 2 dakikayı buldu. Yüzüstü yerdeydi. Başının olduğu bölümde bir miktar kan vardı. Hafız’ı koltuklarının altından tutarak taksiye doğru götürdüm” dedi.

Tebligat gelmedi

Polat, cinayetin tek görgü tanığı olmasına rağmen bunun da resmi tutanaklara geçmesine rağmen, tanık olarak kendisine tebligat gelmediğini söyledi. Polat, “Aradan 31 yıl geçmiş olmasına rağmen Hafız Akdemir cinayetiyle ilgili olarak tek görgü tanığı olmam emniyetin ve bakanlığın raporlarına, mahkeme tutanaklarına yansımış olmasına rağmen hiçbir gün bana herhangi bir tebligat gelmedi” dedi.

11 yıl sonra serbest kaldı

Hafız Akdemir ile birlikte 6 kişiyi öldürmekle yargılanan Hizbullah üyesi Cihan Yıldız isimli şahıs, 11 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.