”Güney Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, halkımızın tabii hakkıdır ”

”Güney Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, halkımızın tabii hakkıdır ”

5 Eylül 2017 tarihinde kararlaştırılan Güney Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, halkımızın tabii hakkıdır ve evrensel hukuka uygundur.

A+A-

23 Temmuz 2017 Pazar günü Diyarbekir'de toplanan AZADÎ Genel Yönetim Kurulu, gündemine aldığı konular hakkında yayınladığı açıklamada; Türkiye'nin Kuzey Kürdistan'ın nüfus yoğunluğunu azaltma, iktisadi açıdan geri bırakma siyasetini ve buna alet olan siyaseti ve fiiliyatı da şiddetle red ediyoruz. denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle;

a) 25 Eylül 2017 tarihinde kararlaştırılan Güney Kürdistan Bağımsızlık Referandumu, halkımızın tabii hakkıdır ve evrensel hukuka uygundur. Biz de bu referanduma tam destek veriyoruz. İran ve Türkiye'nin bu konuya ilişkin menfi tutum ve açıklamalarını yanlış buluyor, bu iki ülkeyi tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz.

b) Kürdistan'daki tüm siyasi parti ve oluşumları, halkımızı, bağımsızlık referandumunu desteklemeye ve evet tercihi için çalışmaya çağırıyoruz. Biz de imkanlarımızı bu amaç için seferber edeceğiz.

c) Batı Kürdistan/Rojavayê Kurdistan'daki halkımızın haklı taleplerini destekliyor, Suriye denklemi içerisinde veya müstakil olarak siyasi bir statüyü, halkımıza elzem görüyoruz.

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik tehditlerini kınıyor; PKK’nin de Bakur'daki şiddet pratiğini sonlandırmaya, silahları susturmaya davet ediyoruz.

Türkiye devleti ve hükümetini de; PKK şiddetinden bağımsız ve bağışık olarak, milli haklarımızı tanımaya ve bu konuda yol haritasını ilan etmeye çağırıyoruz.

d) Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da değişik kesimlere yönelik işten atma ve KHK keyfiliğini, hukuka aykırı gözaltı ve tutuklamaları mahkum ediyoruz. Hendek ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünü mahkum ettiğimiz gibi; bu iki hadiseyi bahane ederek yürütülen ve masum insanları hedefleyen keyfi tutum ve mağdur edici fiiliyatı da şiddetle kınıyoruz. 

e) AZADÎ HAREKETİ olarak Merkez Yürütme Kurulumuzu (MYK) yenilemiş bulunuyoruz. 

Müstakil bir yapılanma olarak kendine özgü değerlerle Kürdistanî ve İslami bir hareket olarak yolumuza devam edeceğiz. 

f) AZADÎ'yi güçlendirmek üzere bölgeler ve iller bazında teşkilatlanma çalışmaları yapılmasına, komisyonlar kurulmasına karar vermiş bulunuyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.