Guardian: Karabağ'da kafası kesilmiş siviller bulundu

Guardian: Karabağ'da kafası kesilmiş siviller bulundu

.

A+A-

The Guardian gazetesi, Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında Azerbaycan askeri kamuflajları giymiş kişiler tarafından kafası kesilerek öldürülen iki sivili teşhis ettiklerini yazdı. 

Gazetenin Moskova muhabiri Andrew Roth’un haberine göre videoları yayılan iki olayda, iki yaşlı adam öldürülürken görülüyor.

Azerbaycan Başsavcılığı çatışma sırasında iki tarafın da işlediği suçlara dair açtığı soruşturmada dört Azerbaycan askerini tutuklamıştı.

Af Örgütü'nden Bakü ve Erivan'a çağrı!

Açıklama, Uluslararası Af Örgütü’nün Bakü ve Erivan’a savaş suçu iddialarını soruşturmak için çağrıda bulunmasının ardından geldi.

Fakat bu kişiler, kafa kesme videolarındaki kişiler değil. Guardian, kendi teşhislerinin Dağlık Karabağ’daki Ermeni yönetiminin insan hakları ombudsmanının teşhisiyle de uyduğunu, iki Ermeni insan hakları avukatının olayla ilgili dava açacağını yazdı.

Boğazı kesilen siviller tespit edildi

Teşhis edilen kişilerden biri Madataşen köyünde yaşayan 69 yaşındaki Genadi Petrosyan. Bu kişiyi teşhis eden iki köylü, onun 1980’lerde Azerbaycan’daki Sumgayıt’tan taşınarak köye yerleştiğini söyledi.

Guardian, 7 Aralık’ta bir Telegram kanalında paylaşılan, Azeri üniforması giymiş iki kişinin yaşlı bir adamı ağaca bağlayarak boğazını kestiği bir videoyu da inceledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.