Gercüş tecavüz soruşturması: Uzman çavuş, polis, korucu 27 isim var

Gercüş tecavüz soruşturması: Uzman çavuş, polis, korucu 27 isim var

.

A+A-

Batman Gercüş’te çocuğa yönelik tecavüz soruşturması genişletildi. Soruşturma kapsamında, aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, iki kadını da fuhuşa sürüklediği iddia edildi.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde geçtiğimiz günlerde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede gebe olduğu ve tecavüze uğradığı olaya ilişkin çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkeğin tutuklandığı haberi basında yer almıştı. Soruşturma kapsamında, cinsel istismar ve fuhuş iddiası ile aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 erkeğin isminin geçtiği, fakat 11 erkeğin isminin soruşturma dosyasına eklendiği bilgisine ulaşıldı.

Ulaşılan bilgiler arasında, 15 yaşındaki çocuğun yanı sıra aynı köyden olan iki kadının da fuhuşa sürüklendiği iddiası yer aldı.

Çocuk ve kadınlar fuhuşa sürükleniyor

Adlarını vermek istemeyen yurttaşlar, Gercüş merkezde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadını, tekstil atölyesinin servis şoförü olan E.T.’nin uzman çavuş ve polislerle tanıştırdığını iddia etti. Farklı uzman çavuş ve polislerin sıkça işyerine geldiği ve iş çıkışlarında, molalarda kadınları ve çocuğu iş yerinden alarak gittikleri de yine iddialar arasında. Bu durumun yaklaşık 8 aydır kentte birçok kişi tarafından biliniyor olması dikkat çekerken, iki kadından birinin 3 ay önce hamile kaldığı ve düşük yaptığı öğrenildi. Öte yandan olaya ilişkin bazı fotoğrafların köy muhtarına ulaştığı, bunun üzerine köy muhtarının servis şoförü E.T. ile tartıştığı, tepki gösterdiği, daha sonra fotoğrafların muhtara ulaşmasıyla ailelerin de tekstile gittiği hem işyeri sahibiyle tartıştığı hem de servis şoförüne saldırdıkları belirtildi.

Gercüş’te neler oluyor?

JINNEWS’in İlçede görüştüğü yurttaşlar konuya dair şöyle konuştu: “Uzman çavuş var, bunun cafesi ve bakkalı tekstilin yanındadır, bitişiğidir. Yaklaşık bir yıldır açılmış. Uzman çavuşun cafesini M.A.G. işletiyor. Cafenin başında o duruyor. Olayın içinde polislerin de ismi geçiyor. Bir tane trafik polisi var, onun da kadınlara tacizde bulunduğunu duyduk. M.A.G.’nin ilçede bir okulun yanında büfesi vardı, o zaman da okuldan birçok çocuğu taciz ettiği duyulmuştu. Bu duyumdan sonra büfesini kapattı. Sonra da bu uzman çavuşun cafesinin başına geçti. Uzman çavuş, M.A.G., servis şoförü olan E.T. bir de bu tekstilin sahibi de işin içinde. Kadınları uzman çavuşlarla falan tanıştırıyorlar. Aracılık ediyorlar, paylarını alıyorlar. Gebe kalan 15 yaşındaki çocuk daha önce 2 defa gebe kalmış kıza bebeği düşürtmüşler. Bu üçüncü gebeliğidir. İlçede çok kişi biliyor bu durumu ama işin içinde uzman çavuşlar olunca konuşmaktan korkuyor herkes. Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın vardır fuhuşa sürüklenen.”

Kaynak: JINNEWS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.