Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul gözaltında!

Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul gözaltında!

Adana, Niğde ve Elazığ'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik düzenlenen operasyonda vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

A+A-

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na hakkında başlatılan 'suç örgütü' soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine Adana, Elazığ ve Niğde'de şafak vakti baskın yapıldı. 

Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında demir kapılar, koç başlarıyla kırılarak girildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri önlem aldı.

Vakfın ve Kuytul'un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye'nin Afrin'e yapmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıktığı görülmüştü.

VALİLİK'TEN PROTESTO YASAĞI

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na ve vakıf yöneticileri ile vakıfla irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği hatırlatılarak, "Şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları ve sivil toplum kuruluşları önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetler yasaklanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.