Fransız senatörlerden hükümet ve BM’ye Afrin çağrısı

Fransız senatörlerden hükümet ve BM’ye Afrin çağrısı

Fransa'da tüm siyasi gruplardan 39 senatörün imzasının olduğu çağrıda, “Fransa’yı sesini yükseltmeye ve BM Güvenlik Konseyi ile Avrupa’daki tüm etkisini kullanarak Türk ordusunun Afrin’den çekilmesini talep etmeye çağırıyoruz” denildi.

A+A-

Fransa’da tüm siyasi gruplardan 39 senatör, hükümeti Afrin’de Kürtleri desteklemeye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni de Avrupa’daki tüm etkisini kullanarak Türk ordusunun Afrin’den çekilmesi ve müdahalesini derhal durdurmasını talep etmeye çağırdı.

Senatörlerden 17’si Sosyalist ve Cumhuriyetçi gruptan, 10’u Demokratik ve Sosyal Avrupa grubundan, 5’i Cumhuriyetçi, 3’ü Komünist ve Ekolojist, 1’i Merkez Birlik ve 1’i iktidardaki Cumhuriyetçi Yürüyüş grubundan oluşuyor.

30 Ocak’ta Olivier Leonhardt’ın öncülüğünde başlayan çağrıya başka senatörlerin de katılması bekleniyor.

Kürt bölgesinden Türkiye’ye hiçbir zaman tehdit ve saldırı gelmediğinin ifade edildiği çağrıda, Afrin’e saldırılar dolayısıyla 800 bini aşkın Kürt ve Arap sivilin hayatının tehlikede olduğu belirtildi.

Senatörler Afrin’e operasyonun “hoş görülemez bir saldırı olduğunu, uluslararası hukukun ağır ihlalini teşkil ettiğini ve bölgesel barış ve istikrar için ağır bir tehdit oluşturduğunu” vurguladı.

Hükümete yapılan söz konusu çağrıda, Kürtlerin IŞİD’e karşı mücadelesine vurgu yapılarak, “Özgürlüğümüz için hayatını feda edenleri savunmak, Fransa, ABD ve Uluslararası Koalisyon’un tüm üyeleri açısından ahlaki bir zorunluluktur” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.