Fransa: Türkiye bombardımanı durdurmalı

Fransa: Türkiye bombardımanı durdurmalı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye’nin Efrin’e yönelik bombardımanlarını durdurması gerektiğini söyledi. Fransız Bakan daha önce de Ankara hükümetine bölgedeki "savaşa savaş eklememesi" uyarısında bulunmuştu.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Efrin bölgesine yönelik başlatılan operasyon 21'inci gününe girerken uluslararasından tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bir kez daha Efrin için Ankara’ya çağrıda bulundu. Bakan Drian, Türkiye’nin Efrin’e yönelik bombardımanlarını durdurması gerektiğini vurguladı.

Fransız Bakan ayrıca Suriye’ye insani yardımların ulaşması için koridor açılması gerektiğini de söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, daha önce de Türkiye'nin Efrin'e başlattığı operasyonla "uluslararası hukuku ihlâl ettiğini" açıklamıştı. Drian, Türkiye hükümetine bölgedeki "savaşa savaş eklememesi" uyarısında bulunmuştu.

Yine Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron da "Eğer bu operasyon terörislere karşı mücadeleden çıkıp bir işgal operasyonuna dönüşürse bizim için büyük bir sorun haline gelir" şeklindeki ifadeleri, Ankara'dan tepki görmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.