Fransa Parlamentosu'nda gündem Afrin

Fransa Parlamentosu'nda gündem Afrin

Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği operasyonu Fransız senatörler, senatonun gündemine getirdi.

A+A-

Oturumda söz alan milletvekilleri, Fransız hükümetinin Birleşmiş Milletler’in aldığı ateşkes kararının uygulanması için ne yapacağını sordular.

Senatör Pierre Laurent, Senato’da yaptığı konuşmada, Afrin’deki durumu şu sözlerle özetledi:

“Yaşananlar karşısında bölgede Kürtler ve bizler de bunun bedelini çok ağır ödeyeceğiz. Kürtlerin sorunu aynı zamanda bizim sorunumuz. Acil bir biçimde Erdoğan’a stop denilmeli.”

Fransa’nın Afrin için derhal harekete geçmesi gerektiği çağrısında bulunan Laurent, Fransız Dışişleri Bakanı Le Drian’a ise “BM kararının uygulanması için ne yapıyorsunuz?” diye sordu.

Milletvekili Valarie Raboult da, dışişleri bakanı ve savunma bakanına “Savunma Bakanımıza soruyorum Kürtler koalisyona yardım etti mi etmedi mi? Eğer cevabınız ‘Evet’ ise, Dışişleri Bakanımıza soruyorum: İlişkide olduğumuz Kürtleri korumak için ne yapacaksınız” sorusunu yöneltti.

Afrin konusunda söz alan bir diğer isim ise Marielle De Sarnez oldu. Hükümete Efrin konusunda ne yapacaklarını soran Sarnez, “Suriye ve Afrin’e dönük büyüyen kaygılarımızı dile getirmek istiyoruz. Fransa’nın BM içerisindeki pozisyonunu biliyoruz. BM’nin Suriye için 24 Şubat’ta aldığı ateşkes kararı vardı. Söz konusu karar, uygulanmadı ve ölü bir mektuba dönüştü. Karar bir gün bile uygulanmadı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.