Fransa heyetinden Başkan Barzani'ye ziyaret

Fransa heyetinden Başkan Barzani'ye ziyaret

Başkan Mesut Barzani bugün Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert ile Erbil Başkonsolosu Dominique Mas’ı kabul etti.

A+A-

Görüşmede Irak’taki siyasi süreç, seçim sonrası dönem ve Kürdistani tarafların yeni hükümette yer alması konusu ele alındı. Başkan Barzani, Kürdistani tarafların yeni kurulacak hükümette yer almasının siyaset, yönetim ve ekonomi dosyalarında ortaklık, uygunluk ve denge prensipleri doğrultusunda mümkün olacağını ifade etti.

Başkan, diğer ayrıntıların da bu üç prensip ışığında ele alınacağını kaydetti.

Büyükelçi Aubert, Fransa Devlet Başkanı Dışişleri Bakanı’nı selamlarını Başkan Barzani’ye iletti ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) seçim başarısını kutladı.

Aubert ayrıca Kürdistan’ın Irak’taki siyasi süreçte anayasa temelinde aktif rol almasını, Iraklılar’ın da Kürdistan halkının taleplerine saygı duyması gerektiğini belirtti.

Fransız Büyükelçi, Başkan Barzani’nin Irak’ın geleceğindeki etkili rolüne vurgu yaparak, ülkesinin Irak’ın geleceği ve Kürdistan’ın inşasında yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Fransa Devlet Başkanı, hükümeti ve halkına teşekkür eden Başkan Barzani, Kürdistan’ın her dönem Fransa’yı dost olarak gördüğünü dile getirdi.

Görüşmede Irak’ta terörün ortaya çıkma tehlikesi de ele alınırken, Irak’taki siyasi süreçle ilgili karşılıklı görüş alışverişinin süreceğine vurgu yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.