Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD'den UAEA raporuna tepki!

Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD'den UAEA raporuna tepki!

.

A+A-

UAEA'nın yayımladığı rapor sonrası Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD hükümetlerinden tepki geldi. Ortak açıklamada, İran’ın Fordo bölgesindeki uranyum zenginleştirme tesisinde bildirilmemiş bir değişiklik yapıldığına dair Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) raporunun, İran'ın nükleer yükümlülükleriyle "bağdaşmadığı" ifade edildi.

Ortak açıklamada yayımlayan Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD, UAEA raporundaki gibi, Fordo bölgesindeki tesiste yapılan “beyan edilmemiş değişikliğin” İran’ın Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması kapsamındaki yükümlülükleriyle “bağdaşmadığını" bildirdi.

Rapora göre söz konusu İran’ın Fordo bölgesindeki uranyum zenginleştirme tesisinde yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyum üretiminin nükleer silahlanma riski taşıdığı aktarılan açıklamada, İran’ın raporun doğru olmadığı yönündeki iddialarının “yetersiz” olduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, İran’ın eylemlerini, bu ülkenin “sözde niyetine” göre değil, UAEA’nın “tarafsız ve nesnel raporlarına” dayanarak değerlendirildiği kaydedilerek, İran yönetimi Kapsamlı Güvence Denetimi Anlaşması çerçevesindeki tüm yasal yükümlülüklerine uymaya ve Fordo’da etkili koruma önlemlerinin uygulanması konusunda Ajans ile tam işbirliğine çağrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.