Filmmor Kadın Filmleri Festivali programı açıklandı

Filmmor Kadın Filmleri Festivali programı açıklandı

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programı yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. Festival koordinatörü Melek Özman,”Kadınlara iyi gelen bahar tadında bir festival olur umarım” dedi.

A+A-

Bu yıl 10 Mart’ta başlayacak olan Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programı Taksim’de bulunan Fransız Kültür Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Çok sayıda sinemacı ve gazeteci kadının katıldığı toplantıda, festivalin içeriğine ilişkin Filmmor Koordinatörü Melek Özman ve Festival Program Koordinatörü Alin Taşçıyan bilgi verdi.

‘Kadınlara iyi gelen bahar tadından bir festival’

Festivalde komşu coğrafyalardan kadınların sinemasını derlediklerini ve çok sayıda etkinliğe yer verdiklerini belirten Özman, şunları söyledi:

“Şirin Tekeli ve Kate Millett’i kaybettik ve onları andığımız bir söyleşimiz olacak. Cinsiyetler, ‘Bedenimiz bizimdir’ adlı bölümler var. Yeni kuşak kadın sinemacıları konuşacağız. ‘Kadınlar Vardır’ forumumuz olacak. En önemlisi; ‘yapacak çok filmimiz var’ diyerek film atölyesi düzenleyeceğiz. Festival, İstanbul, Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana ve Diyarbakır’a gidecek. İstanbul ve daha sonra gideceği diğer illerde zor koşullarda kadınlara bir armağanımız olsun. Kadınlara iyi gelen bahar tadında bir festival olur umarım. Bu yılın koşullarında bu festivalin yapılması son derece önemli. Dayanışma olunca festival oluyor.”

Melek Özman – Alin Taşçıyan

‘Bazı kadınların süper kahraman olduğunu düşünüyorum’

Festival Program Koordinatörü Alin Taşçıyan ise kadın sinemacıların film çekmesinin önemine dikkat çekerek, “Feminizm sizin bildiğiniz gibi tüm ataerkil yapıyla mücadele ediyor. Bazı kadınların süper kahraman olduklarını düşünüyorum. Afganistan’da film çeken kadınlara, filmlerin kendi içlerinden ayrıca kahraman kadınlara rastlamak mümkün” dedi.

Taşçıyan sözlerine şöyle devam etti:

“Can yakan cinsel taciz sinema endüstrisi içerisinden gelen bir durum söz konusu. Bir sürü kadının deneyimlediği bu süreci ayrıca belgeseller ile göstereceğiz. Bu kesimden kadınları bir araya getirerek tartıştırmayı istiyoruz. Herkesin ağzı fermuarlı. Kimsenin sesi çıkmıyor ve bu bizim için odak noktası.”

 

(Gazete Karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.