Felaket karşisinda Kürt seferberliği

Felaket karşisinda Kürt seferberliği

Doğa Kürtlere işaret verdi; felaketlere karşı kendiniz için seferber olun!

A+A-

7.3 rihterde bir deprem az ölçekli bir deprem değildir. Sonuçları şimdiye kadar verilenlerle kalırsa, bu kez Tanrı Kürtleri korudu, diyebiliriz.Henüz ulaşılmayan yerlerin olduğu gözönünde bulundurulursa, mevcut sayının artacağı öngörülebilir.

Kürtler insani, tıbbi, lojistik yardıma muhtaçtırlar. Bu yardım önce Kürtlerin kendisinden gelmelidir. Kürtler zor anlarda seferber olma basiretine sahiptirler.
Şimdi böyle bir an; her Kürt nerede olursa olsun, yardım için seferber olmalıdır.
Bunun için önce kendisi sonra başkalarıyla ne yapılabilir bu konuda faal olması gerekiyor.

Uluslararası yardımların büyük bir sorunu var; Kurdistan üzerindeki uçuş yasakları. Bulunduğumuz yerde yardım için Kızılhaç'ı uyardık. Yardım etmek istiyorlar. Ulaşım için yol arıyorlar. Bu konu büyük bir sorun şimdi;

Bu nedenle, acilen Irak, Türkiye ve Iran'ın koymuş oldukları uçuş yasaklarının kaldırılması için uluslararası topluluğun baskı uygulaması gerekiyor.

Onlara, sizler, beyan ettiğiniz gibi yardım etmek istiyorsanız herseyden önce uçuş yasaklarını kaldırın denilmelidir. Bugün Dünya'dan yüzlerce insan yardıma gitmek istiyeceklerdir. Avrupa'dan Kürtler yardım için gitmek istiyeceklerdir. Bunlar için uçuş yasağı büyük bir engeldir.

Uçuş yasağını bugünde kaldirmayanin yardım samimiyeti kuşku altında kalır.

Aynı zamanda Doğal afetler herseyden önce insan olduğumuzu hatırladığımız kriz zamanlarıdır. Insan olan herkesin yardımına, 
desteğine ihtiyaç vardır. Burada yardımı ideolojikleştirme insani olmayan bir durumdur. Rahat evinde ailesiyle oturup enkaz altındakilerinin hayatı üzerinden siyasi rant bekleme ahlaki bir tavır değildir.

Ayrıca, uluslararası uzmanlar, deprem bölgesindeki bombalamaların deprem üzerinde etkisi var mıdır bunu araştırmalıdır. Deprem Bölgesindeki bombalamalar derhal durdurulmalıdır. Bu yardım için seferber olmak önünde de büyük bir engeldir.

Yardımı bahane ederek Kürt düşmanlarının deprem bölgesine askeri yığınak yapması hemen durdurulmalıdır. Kürt siyaseti bu konuda uluslararası topluluğu uyarmalıdır.

Şunu da eklemeyi unutmayalım; oturup sızlanma, kendi kendine Baş Sağlığı dileme zamanı değildir. Küçük de olsa şunu yapabildim, herkesin mutlaka bir şey yapma zamanıdır.

Çaresizlik içinde ağıtlar yakma, fiziki yaraların sarılmasında fazla rasyonel etkiye sahip olmuyor.

Toplumsal ve doğal felaketler Kürtleri millet olma için sınamaktadır. Felaketler karşısında Kürtler seferber olarak bütün badireleri aşacaklardır.

25 Eylül Ruhu ile kardeşlerimize yardım için seferber olalım!

Bitlisname.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.