'Evimi boşaltmam' diyen Surluya polis şiddeti!

'Evimi boşaltmam' diyen Surluya polis şiddeti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm rantı zulmü devam ediyor. Evini boşaltmaya zorlanan Mehmet Dağ, eşinin gözleri önünde polis şiddetine maruz kaldı. Sur'da zorla göçertme devam ediyor.

A+A-

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Sur’da kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerin yıkımı devam ediyor. Evlerinden çıkmak istemeyen mahalleliye yönelik baskılara ise bugün bir yenisi daha eklendi.  Evini boşaltmak istemeyen Mehmet Dağ adlı Kürt vatandaş polis şiddetine maruz kaldı.

Polisin kendisini tokatladığını ifade eden Dağ: “Polis üç gündür kapıma gelip evimi boşaltmamı istiyordu. Bugün kepçeyle geldiler, ‘Evi boşaltmazsanız içindeki eşyalarla birlikte yıkarız’ dediler.  Eşim ve mahalleli diğer kadınlar ‘Neden evlerimizi yıkıyorsunuz? Bu kışta nereye gideriz’ diyerek polisle tartışıyordu. 

Ben de kadınlara ‘Bunları muhattap almayın’ dedim. Polislerden biri onlara hakaret ettiğimi söyleyerek bana saldırdı. Tokatla vurup yere düşürdü beni. Sonra da diğer polislerle birlikte polis aracına götürdüler beni. Araçta da hırpalayıp hakaret ettiler bana” dedi. 

“Evimi ve mahallemi terk etmek istemiyorum” diye sitem eden Mehmet Dağ, bütün mahalleye zulüm yapıldığını, evleri yıkılan binlerce insanın perişan edildiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.