Eski CIA danışmanı: Kavala'yla değil bir Türk gazeteciyle birlikteydik

Eski CIA danışmanı: Kavala'yla değil bir Türk gazeteciyle birlikteydik

.

A+A-

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, kendisiyle görüştüğü iddia edilen ve hakkında 'casusluk' suçlamasıyla iddianame hazırlanan Osman Kavala hakkında konuştu: "O masada Kavala'yla birlikte değildik"

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, Gezi Davası kapsamında yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala hakkında konuştu.

ABD’de bulunan Henri Barkey, Gerçek Gündem'den Sami Menteş'e açıklamalarda bulundu. Osman Kavala hakkındaki casusluk suçlamasına delil olarak Henri Barkey’le yemek yemesi gösterilmişti. Barkey, yemekle ilgili “Ben o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim ama Türkiye’deki durum göz önüne alındığında bu kişinin kim olduğunu açıklamam doğru değil diye düşünüyorum. Bu yüzden ve açıkçası haksız ve uydurulmuş ayak oyunlarının bir parçası olmayı reddettiğimden şimdiye kadar açıklamadım; kendisi isterse yapabilir tabii” dedi.

'BİRKAÇ DAKİKA KONUŞTUK'

Barkey şöyle devam etti: “Ama öte yandan da Osman Kavala’nın beş senedir tutuklu olması ve o akşam ki karşılaşmamız nedeniyle beraat ettikten sonra hapiste tutulması için sebep gösterilmesi esef vericidir” diyen Henri Barkey, o gece yaşananları şöyle anlattı: “Ben o gece lokantaya geldiğimde Osman Bey birkaç Avrupalıyla yemek yiyordu. Tanışıklığımız olduğundan, ayaküstü birkaç dakika konuştuk. Sonra da kendi masama geçtim.”

'YEMEK YEDİĞİM KİŞİNİN İSMİNİN YAZILMAMASI İLGİNÇ'

Henri Barkey’in dikkat çektiği bir başka husus ise iddianamede, yemekte olanların herkesin isminin yazılmamış olmasıydı: “O gece aynı lokantada başka bir masada yemekte olan, benimle o haftaki konferansa katılmış Sylvia ve Marwa’nin adlarının bile iddianameye yazılıp (belli ki o gece lokantada olan kişiler araştırılmış) benim asıl yemek yediğim kişinin belirtilmemesi fazlasıyla ilginç bir durum.”

Henri Barkey, konuyla ilgili daha fazla detaya girmek istemediğini belirterek, “Hissettiğim sorumluluk nedeniyle sadece bu kadar söylemek istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.