Eski CIA Başkanı: Özerk Kürdistan'ı Türkiye'ye anlatmak lazım

Eski CIA Başkanı: Özerk Kürdistan'ı Türkiye'ye anlatmak lazım

Eski CIA Başkanı Michael Hayden, konuşmasında Irak ve Suriye devletlerinin üniter kimliklerinin geride kaldığını ve farklı oluşumların ortaya çıkacağını, bunlardan birinin de Özerk Kürdistan olacağını söyledi. Hayden 'Bunu Türkiye'ye anlatmalıyız' dedi.

A+A-

Jamestown Vakfı adlı düşünce kuruluşunun 11’inci terör konferansında kapanış konuşmasını eski ABD Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Başkanı Michael Hayden yaptı.

 
Toplantıdan sonra Amerika’nın Sesi’ne açıklamalarda bulunan Hayden, Irak ve Suriye olarak bildiğimiz ülkeler artık yok. Tamamen yok olmadılar ama üniter devlet kimlikleri geride kaldı. Farklı oluşumlar çıkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak. Biz Amerikalılar olarak son savaştaki katkılarından dolayı Kürtler’e minnettarlık duyuyoruz. Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacağını Ankara’daki dostlarımızla oturup konuşmamız, anlatmamız lazım. Türkler’e ‘Özerk bir Kürdistan Türkiye’nin güvenliği açısından ne şartlarda sizin için kabul edilebilir olur?’ diye sormalıyız. Elbette, konuşması zor bir konu ancak hiç olmazsa dürüst bir diyalog olacaktır. Bu diyalog sürecini bence hemen başlatmalıyız şeklinde konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.