Erdoğan'ın Paris ziyareti öncesi Kalın'dan AB'ye yeşil ışık

Erdoğan'ın Paris ziyareti öncesi Kalın'dan AB'ye yeşil ışık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paris ziyareti öncesi AB fasıllarının yeniden açılmasını istediklerini söyledi.

A+A-

Türkiye yüzünü tekrar Batı'ya mı dönüyor?

Batı değerlerinden hızla uzaklaşmış olması nedeniyle Batı'dan soyutlanan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris'e yarın gerçekleştireceği ziyaret öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Avrupa Birliği'ne yeşil ışık geldi.

Kalın; "Türkiye olarak AB üyeliğini bir stratejik hedef olarak görüyoruz. Ancak son yıllarda bu konuda farklı sebeplerle çok fazla ilerleme kaydedilemedi. Bu sıkıntıları aşmak, yeni bir sayfa açmak ve yeni fasılların açılmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Fransa ziyaretinde Suriye'de yaşanan son gelişmelerin de ele alınacağını belirten Kalın, "Siyasi geçişe yönelik çalışmalar devam ederken, Astana ve Cenevre süreçlerini birbirine daha yaklaştırmaya ve bunları Birleşmiş Milletler şemsiyesinin altına yerleştirmeye gayret ediyoruz. Ziyaret kapsamında bu konuyu görüşeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, Irak'taki güvenlik koşulları ve terörle mücadele gibi diğer bölgesel meselelerin de Paris'te konuşulacağını kaydetti.

Erdoğan'ın Paris ziyareti öncesi Macron'dan sert eleştiriler!

Öte yandan Erdoğan'ın yarın gerçekleşeceği ziyaret öncesi Macron'dan soğuk duş etkisi yaratacak sert eleştiriler geldi.

Fransa medyası tarafından Türkiye'deki basın özgürlüğüne yönelik ihlalleri yeterince gündeme getirmemekle eleştirilen Macron, "Basın özgürlüğü yalnızca diktatörlüklerde değil, bazı Avrupa ülkelerinin aralarında olduğu demokrasilerde de zarar görmekte" dedi. Erdoğan ile yapacağı görüşmede basın özgürlüğü konusunu da gündeme getireceğini söyleyen Macron'un bu açıklamaları Ankara'da tatsızlık yarattı.

Macron eleştirilerinin dozajını arttırdı ve "Türkiye’de hâlâ, aralarında Avrupalıların da bulunduğu tutuklu gazeteciler var. Bu konuyu Türk makamlarının gündemine getirmeye devam edeceğim, inandığımız değerler böyle gerektiriyor" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.