Erdoğan'dan Menbic sinyali

Erdoğan'dan Menbic sinyali

AK Parti’nin Erzurum 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Rojava'da yeni askeri harekat sinyali verdi.

A+A-

Menbic'te bir askeri harekata işaret eden Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye, Afrin meselesini büyük ölçüde çözmüş durumda. Afrin’in 4’te 3’ünde kontrolü sağladık. Cerablus, Rai, Bab’da 2 bin kilometrenin kontrolü bizde. Biz 780 bin kilometre karelik bu topraklara nereden geldik biliyor musunuz? 18 milyon kilometre kareden geldik. Küçüldük, küçüldük 780 bin kilometre kareye düştük. Buna bile göz diktiler. Kimlerin göz diktiğini biliyorsunuz. Hepinizin planları programları elimizde.”

“Menbic’e Yöneleceğiz”

İdlib’deki gözlem noktalarını tahkim edecek diğer yandan da Mümbiç’e yöneleceğiz. Amerika yeni bir yöntem önermişti. Yeni gelen kadronun nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyoruz. Amerika Mümbiç’te niye vardı? IŞİD’ı kovmak için. Şu anda var mı? Sayın Başkan bana yok dedi. PYD/YPG var. Hayır onlar da çıkmadı. Bunları Fırat’ın doğusuna sürün dedik fakat sürmediler. Aynı yerde tuttular. Biz oyalanmaya gelemeyiz. Amerika Menbic’i tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Bunların zaten bizim bu faaliyetlerimize en küçük bir değişiklikleri olmayacak. Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter. İnşallah Menbic’teki kardeşlerimizi çok fazla bekletmeyeceğiz. Afrin’de kontrolümüze geçen alan 1320 kilometre kare. Yavaş yavaş artık siviller yerlerine yerleşiyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.