Erdoğan'dan ABD'ye: Osmanlı tokatı yememişsiniz!

Erdoğan'dan ABD'ye: Osmanlı tokatı yememişsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile yeni bir polemiğin kapısını araladı.Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Yunanistan'a, "Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz" dedi.

A+A-

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarının sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse, Ege’deki, Kıbrıs’taki haklarımız da odur.

Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD'ye parasal desteği, silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararı bizim de aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir. Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar." 2017 Aralık ayının ilk haftasında Atina'ya bir ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, ziyaretten hemen önce de Lozan Anlaşması'nın güncellenmesi çağrısında bulunarak komşu ülkeyi öfkelendirmişti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu anlaşması olarak kabul edilen Lozan Antlaşması’nın güncellenebileceğini belirterek, “böyle bir hamlenin hem Türkiye hem de Yunanistan için kazançlı olacağını” iddia etmişti. Konuyla ilgili olarak Erdoğan, “Bence zaman içinde tüm anlaşmalar güncellemeye ihtiyaç duyar ve son gelişmeler ışığında Lozan’a da çeki düzen vermek gerekiyor” diye konuşmuştu. ABD'ye de sert uyarılarda bulunan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD'ye parasal desteği, silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararı bizim de aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir. Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Eğer biz NATO’da berabersek NATO’nun kendi yürüyen maddeleri neyse Türkiye’nin buna ne kadar uyması gerekiyorsa ABD’nin de o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum. Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak NATO eşittir Amerika Birleşik Devletleri değildir. NATO’da tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Sen kalkar da bir YPG’yi, bir PYD’yi bize göre bu terör örgütü değildir diyorsan geç onu bir tarafa, senin müttefikin olan bir ülkeye bu terör örgütü saldırıyorsa senin NATO mensubu olarak bunun karşısında durman gerekir. Senin Suriye ile ne sınırın var, alakan var. Sen imkanların olduğu için buraya rahat rahat geliyorsun. Paraysa para veriyorsun. İlk gelen bilgiler 550 milyon dolar. Bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağı da dolaylı olarak konuşuluyor. DEAŞ’la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz. Kaç tane DEAŞ’lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Biz bölgede kimin kiminle işbirliği içinde olduğunu gayet biliyoruz. Artık kimsenin DEAŞ’ı kullanmaya hakkı yoktur. Çünkü DEAŞ’la birlikte hareket ediyorlar. Suriye’deki DEAŞ tiyatrosunun sonuna geldik. Hele hele bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık. Türkiye’yi canlarının istedikleri gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da göreceklerdir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.