Erdoğan HDP kararı sonrası AYM üyesini aradı: 'Siz nasıl bu yönde oy verirsiniz?'

Erdoğan HDP kararı sonrası AYM üyesini aradı: 'Siz nasıl bu yönde oy verirsiniz?'

.

A+A-

Gazeteci Seyhan Avşar’ın Halk TV’deki haberine göre, Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’nin Hazine hesaplarındaki blokajı kaldıran kararının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bazı AYM üyelerini arayıp neden böyle bir karar aldıklarını sordu. Haberde bir AYM üyesinin bu konudaki sözlerine de yer verildi.

Gazeteci Seyhan Avşar’ın bugün Halk TV’de yayımlanan haberi şöyle:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak’ta tebdiren blokaj konulmasına karar verilmişti. Partinin bu kararın kaldırılması talebi, AYM Genel Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde ele alınmış ve partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren blokaj konulması kararı kaldırılmıştı. Bu karar 7’ye karşı 8 üyenin oy çokluğuyla alınmıştı.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan hesaplardaki blokajın kaldırılması yönünde oy veren bazı AYM üyelerini telefonla aradı. Erdoğan, “Size çok güveniyordum. Hesaplardaki blokajın kaldırılması yönünde nasıl oy kullanırsınız?” diye sordu.

‘Hukuki olarak değerlendirdim’

Erdoğan’ın aradığı bir AYM üyesi, “Kendisine sadece verdiğim kararı hukuki yönüyle değerlendirdim. Hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor tedbire ilişkin. Ne Anayasa’da ne de yasada. Kendisine bunu söyledim. Bunun dışında konuşma özel yani netice itibari ile” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.