Erdoğan Afrin’deki yağmayı ‘kabul etti’: Bazı ÖSO gruplarında ganimet anlayışı var, konuşularak düzeltildi

Erdoğan Afrin’deki yağmayı ‘kabul etti’: Bazı ÖSO gruplarında ganimet anlayışı var, konuşularak düzeltildi

Afrin’e giren Türkiye destekli ÖSO gruplarının kentte yaptığı yağmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Onlarla konuşularak düzeltildi” dediği belirtildi.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının Afrin kent merkezine girmesinin ardından ÖSO’luların Afrinlilerin ev ve iş yerlerini yağmaladıklarına dair görüntüler ortaya çıkmış ve konu gündem olmuştu.

Görüntülerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ÖSO’luların evleri ve işyerlerini yağmaladığına dair haberleri ciddiye aldıklarını, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söylemişti.

Türkiye ve desteklediği ÖSO gruplarının Afrin’e girmesinin ardından gelen haberler nedeniyle ‘derin endişe’ duyduklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de “Yağma haberleri de bizi kaygılandırıyor” açıklamasını yapmıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda konuya dair açıklamalarını aktardı.

Selvi Erdoğan’ın toplantıda yağma görüntülerine ilişkin “Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi” dediğini yazdı.

Selvi Erdoğan’ın Afrin konusunda ayrıca “Türkiye’den giden yardımların koordinasyonu için Cerablus’ta olduğu gibi kısa süre içerisinde bir vali yardımcısı atanacağını” açıkladığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.