Erdoğan ABD, İsrail ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi

Erdoğan ABD, İsrail ve Kılıçdaroğlu’na yüklendi

Partisinin grup toplantısında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde, Zarrab davası, Man Adası belgeleri, İsrail’in Kudüs hamlesi, ABD’nin Irak ve Suriye politikaları vardı.

A+A-

Erdoğan: ‘ABD'nin bize karşı bir planı olduğu açıktır’

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reza Zarrab'ın tanık olmayı kabul ederek itiraflarda bulunduğu davaya ilişkin olarak, "Hukukla, ticaretle ilgisi olmayan 'Cambaza bak' oyunudur" dedi.

 

Erdoğan, Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı almaya hazırlandığı iddialarına ilişkin ise, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu, konunun takipçisi olacaklarını, adım atılması takdirde hemen 5-10 gün içinde İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesini İstanbul'da toplayacaklarını söyledi. Erdoğan: “Bununla da kalmayacağız. Bu zirve ile birlikte çok daha önemli etkinlikler ile tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Sıradan bir olay değil bu. Bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir" dedi.

 

Kılıçdaroğlu’na ‘ana muhalefetin, diğer adıyla ana hıyanetin başındaki zat’, diye hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuyla paylaştığı Man Adası belgelerine ilişkin, belgelerin sahte olduğunu iddia ederek Kılıçtaroğlu’nu istifaya çağırdı.

 

Erdoğan şöyle konuştu:“Günlerce kamuoyunu cumhurbaşkanının yakınları yurt dışındaki bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdi diyerek aldatan şahsın ipliğini pazara çıkardık. Bir kez daha söylüyorum cumhurbaşkanının ve yakınının senin şahsında biriken bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur. Ve yurt dışına gönderilmiş herhangi bir  paraları da kesenlikle söz konusu değildir. Belge diye salladığı ve hepsi de sahte olan kağıt parçalarında bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi bulunmuyor. Bu durumda ana muhalefetin diğer adıyla ana hıyanetin başındaki zata çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum; şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı ben cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacak siyaseti de bırakacaktım. Ortada bu zatın iddia ettiği gibi bir para gönderme işi olmadığına göre aynı onurlu, ilkeli, haysiyetli tavrı kendisinden bekliyorum.”

 

Zarrab davasını bir ‘cambaza bak cambaza’ oyunu olarak niteleyen Erdoğan, ,bu davayla bir taşla birçok kuşun vurulmaya çalışıldığını, bu davayla, Suriye ve Irak'ta Türkiye aleyhine yürütülmek istenen projeye hız verilmek istendiğini söyledi.  Davayı, ABD yönetimi içindeki bir grubun projesi olarak değerlendiren Erdoğan, malzemelerin temini görevini de FETÖ ve CHP’ye verdiklerini iddia etti.

 

Davayı 28 Şubat sürecine benzeten Erdoğan: “Kritik kademelerdeki söz sahibi olan eski yönetim bakiyesi bir gurubun ülkemiz konusunda  sandıktan çıkan Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak bambaşka bir politika izlediği anlaşılıyor.

 

‘Sakın PYD, YPG, PKK demeyin, Suriye Demokratik Güçleri deyin, yutarlar’ Tezgah bu!

Erdoğan, Rojava Kürdistanındaki yapılanmaya dönük sitratejileri de değerlendirdi. Konuyla ilgili olarak Erdoğan, ‘Sakın PYD, YPG, PKK demeyin, Suriye Demokratik Güçleri deyin, yutarlar’ Tezgah bu! İfadelerini kullandı.

 

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Özgür Suriye Ordusu'nu ey Amerika seninle beraber kurduk. Bunun adımını Obama yönetimiyle beraber kurduk. O zaman SDG diye bir şey yoktu. Siz şimdi yeni bir manevrayla SDG'yi kurduk. Onunla yeni bir aldatmaca. Artık bunu bize yutturma mümkün değil. Türkiye'ye sahada her türlü tuzağı kurarken politika arenasında her türlü riyakarlığı sergileyenlere daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Bu konu bizim için bir taktik değil beka meselesidir. Bundan sonra kimin nerede ne dediğine değil sahada kimin ne yaptığına bakacak ona göre hareket edeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.