Erdoğan, 372 köyün bulunduğu Afrin’de bin köyün ele geçirildiğini söyledi

Erdoğan, 372 köyün bulunduğu Afrin’de bin köyün ele geçirildiğini söyledi

Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 372 yerleşim yeri bulunan Afrin’de bin köyün TSK ve cihatçıların kontrolünde olduğunu iddia etti.

A+A-

Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gerçek dışı iddialarda bulundu. Erdoğan konuşmasında 20 Ocak’ta başlayan Afrin’e yönelik askeri müdahale kapsamında 415 kilometrekare civarında bir alanın TSK ve TSK’nin desteklediği cihatçıların kontrolünde olduğunu öne sürdü. Erdoğan, 7’si ilçe olmak üzere toplamda 372 köy-belde-yerleşim bulunan Afrin’de bin köyün TSK ve cihatçıların kontrolünde olduğunu iddia etti.

Erdoğan Afrin’e yönelik iddialarının ardından İdlip ve Halep’i hedef alan açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Biz bu yola baş koyduk, varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

Değerli kardeşlerim; İdlip ortada, Halep ortada. Rejim kendi topraklarını kurtarmanın gayreti içinde değil, rejim şu anda ülkesinden kaçmış, ölümden kaçmış olanlara imkan, zemin hazırlamanın gayreti içinde değil, o göç edenlerle ilgili onlardan kurtulduk diyor. Bütün o binalar zaten yerle yeksan olmuş, böyle bir dertleri yok. Ama biz bu yola baş koyduk, varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz.

Suriye ordusuna bağlı birlikler Afrin’de

Öte yandan Erdoğan’ın Afrin ile ilgili iddiaları yalnızca bununla da sınırlı değil. Erdoğan 20 Şubat’taki konuşmasında Suriye ordusuna bağlı güçlerin Afrin’e girişi ilgili soruyu “Topçu ateşi yapılınca geri dönmek zorunda kaldılar” diyerek yanıtlamıştı. Suriye ordusuna bağlı güçler Erdoğan’ın konuşmasından saatler sonra Afrin’den video paylaşmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.