Erbil Valisi'nden saldırı açıklaması

Erbil Valisi'nden saldırı açıklaması

Erbil Valisi Newzad Hadi Valilik Binası'na yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Başkent Erbil Valisi Newzad Hadi, yaptığı basın açıklamasında; Bu sabah 3 saldırganın Valilik Binası'na girmeye çalışırken bir polisi yaraladığını belirtti. Vali, binaya giren saldırganlara yönelik güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda 3 saldırganın öldürüldüğünü, binada görevli olan bir memur ve 3 asayiş görevlisi de yaralandı.

Newzad Hadi,  sivil halka hizmet veren binaya yönelik saldırı konusunda vatandaşların rahat olmasını durumun güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu belirtti.Newzad Hadi Kürdistan emniyet ve asayiş güçlerinin halkın can güvenliğini sağlamak için kahramanca hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Vali, saldırganların kimliklerine dair henüz ellerinde bir bilgi olmadığını yapılan soruşturma sonrası netlik kazanacağını söyledi.

Erbil Asayiş ve Polis Müdürleri ise saldırı sonrası güvenliğin kontrol altına alındığı açıklandı. Erbil Asayiş Müdürü saldırganların kimlik bilgilerinin netleştiğini, her 3 saldırganın Erbil nüfusuna kayıtlı olduklarını daha sonra bu konuda açıklama yapacaklarını belirtti.

Erbil Emniyet Müdürü Yardımcısı Berzan Kasab, ilk belirlemelere göre saldırganların IŞİD’le bağlantılı olabileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.