Erbil Valilik saldırısı..Sis perdesi aralanıyor

Erbil Valilik saldırısı..Sis perdesi aralanıyor

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Erbil saldırısının ayrıntılarını paylaştı.Erbil saldırısıyla bağlantılı bir grup teröristin yakalandığı belirtildi.

A+A-

BasNews'te yer alan habere göre Erbil Valilik binasına yapılan saldırının Mela İsmail Suseyî olarak tanınan İsmail Necmedîn İsmail tarafından para ve silah desteğinin sağlandığı belirtildi.
Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Erbil saldırısıyla bağlantılı grubun terörist faaliyetlerine ilişkin bir video yayınladı. 

 

Videoda Mela İsmail Suseyî'nin IŞİD'li teröristler için yaptığı örgütlenme faaliyetleri yer alıyor. 
 

Grup için çalışan diğer teröristlerin Ebdurrahman Rehim, Bilal Silêman, Rehêl Mihemed, Mihemed Cebar ve Mihemed Şêrza'in olduğu belirtildi. 
 

Uzun süreden beri IŞİD'e yardım yataklık yapan Mela İsmail Suseyî'nin 2014 yılında IŞİD için Peşmerge Güçleri hakkında istihbarat çalışması yürüttüğü bilgisi de paylaşıldı. 
 

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:
 

"İsmail Suseyî Erbil Valiliğine yapılan saldırı para silah ve diğer ihtiyaçları o terör örgütü gurubuna temin etmiştir. Fakat Suseyî 3/7/2018 tarihinden itibaren hakim karar ile asayiş tarafından IŞİD örgütüne üye olma suçundan tutuklandı ve elinin altındaki tüm cephaneye de el kondu. 
 

Bu grup radikal bir kaç kişinin denetiminde kutsal İslam dini adına topladığı paraları örgüte aktardı. Ve saldırı planları yapıldı. Grubun diğer bir üyesi de Mihemed Şirzad 2015 yılında IŞİD üyesi olduğu belgelenmesi üzerine tutuklandı. Bir yıldan sonra serbest bırakıldıktan sonra yeniden IŞİD ile ilişkileniyor. Erbil'deki saldırıya katılarak bir vatandaşımızın şahadetine bir kaç kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdi. Terörle mücadele de güvenlik güçlerimize destek veren, yanında olan halkımıza teşekkür ederiz. Halkımızı her türlü terör saldırısına karşı koruyacağımıza hiç kimsenin kuşkusu olmasın"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.