Erbil Türk konsolosu YNK ile biraraya geldi

Erbil Türk konsolosu YNK ile biraraya geldi

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Sadi Pire biraraya geldi.

A+A-

Rudaw'da yer alan haberde YNK Genel İlişkiler Ofisi tarafıdan yapılan açıklamada, KYB Sözcüsü Sadi Pire’nin Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay başkanlığında bir heyet ile görüştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre Sadi Pire, YNK’nin Türkiye ile ilişkilerinin uzun bir tarihi geçmişe sahip olduğunu belirterek, “İki taraf arasındaki dostane ve iyi ilişkiler karşılıklı istikrara ve daha aydınlık bir geleceğe yol açıyor. Siyasi ve ticari ilişkilerin gelişmesine ve dolayısıyla Türkiye’nin ve bölgenin ortak çıkarlarına hizmet ediyor” dedi.  

Başkonsolos Hakan Karaçay da Türkiye’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin siyasi istikrarına büyük önem verdiğini dile getirerek, “Karşılıklı ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi için ortak çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Süleymaniye’nin Dokan ilçesinde 2 MİT elemanının PKK tarafından kaçırılması ardından Ankara ile YNK arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

Bu olayın ardından Türkiye YNK’nin Ankara temsilciliğini kapatmış, ardından Süleymaniye’ye gereçekleştirilen uçak seferleri üzerindeki ambargoyu kaldırmamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.