ENKS heyeti Ankara’da: Afrin halkı, muhaliflerin silahlarından korkmuyor

ENKS heyeti Ankara’da: Afrin halkı, muhaliflerin silahlarından korkmuyor

.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) bir heyet, Afrin’in Cindirês ilçesinde Newroz ateşi yaktıkları için öldürülen 4 kişi için Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi.

ENKS heyetinde, Suriye Muhalefet Koalisyonu Temsilcisi Abdulhakim Beşar ile ENKS temsilcileri Şelal Gedo ve Zuheyr Muhammed yer aldı.

Görüşmede Cindirês’te yaşanan katliamın yanı sıra silahlı grupların Afrin’de son 5 yılda gerçekleştirdikleri ihlaller masaya yatırıldı.

Görüşmeye ilişkin Rûdaw’a konuşan Şelal Gedo, “Türkiye heyetine silahlı bazı grupların terörist faaliyetlerde bulunduklarını aktardık” dedi.

Cindires’taki saldırıyı gerçekleştirenlerden 4’ünün tutuklandığını 2’sinin ise serbest bırakıldığını hatırlatan Gedo şunları kaydetti:

“Suriye muhalefetinin kontrolündeki mahkemelere güvenmiyoruz. Suçluların Türkiye tarafından yargılanmasını talep ettik. Türkiye, konuyu yakından takip ediyor ve bu konuda yardımcı olmaya çalışacaklarını bize ilettiler. Arkadaşlarımız, bu konuyu dün İstanbul’da Amerikalı üst düzey bir heyetle de görüştü, yine Fransalılarla da görüşme yaptık. Ulaşabildiğimiz tüm ülkelere Afrin, Cindires ve diğer Kürt bölgelerindeki halkın yaşadığı sıkıntılarını aktarmaya çalışacağız.”

“Halk sokaklarda; halk, bunların silahlarından korkmuyor artık”

Silahlı bazı grupların isimlerini vererek Türkiye heyetine bunların terörist faaliyetlerde bulunduklarını aktardıklarını ifade eden Gedo, “Bunların Kürt bölgelerinde kalması artık kabul edilemez. Bunlar, hükmettikleri bölgelerde sınırsız güç sahibi ve bunları durdurabilecek ne kanun var ne de yönetim. İstedikleri her şeyi yapıyorlar. Bu konuya bir çözüm bulunmazsa şu anda bile bir toplumsal patlama var, halk artık evinde oturmuyor. Halk sokaklarda; halk, bunların silahlarından korkmuyor artık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.