ENKS: Antep’te toplanan kongre 10 gün içinde kent yönetimlerinin oluşturulması kararı aldı

ENKS: Antep’te toplanan kongre 10 gün içinde kent yönetimlerinin oluşturulması kararı aldı

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Üyesi Fuad Aliko, Efrin halkının bölgesini yönetmesi için anlaşma sağlandığını, Antep’te toplanan kongrenin, 10 gün içinde kent yönetimlerinin oluşturulması kararı aldığını söyledi.

A+A-

Rûdaw’a konuşan Aliko, “Efrin halkının kendi kentini yönetmesi için anlaşma sağlandı” dedi.

 

Halkın dönmesi için bazi şartların yerine getirilmesi gerektiğni söyleyen Aliko, şöyle konuştu:

 

“Bombalar temizlenmeli ve bölgede huzur sağlanmalı. Hırsızlıklar bitirilmeli ve hırsızlık çeteleri ortadan kaldırılmalı. Bu konu üzerinde özellikle durduk.

 

Halkın dönmesi için kapıların açılması gerekiyor. Şüphesiz Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kapıları açmış ancak YPG ve rejim izin vermiyor. Nebul Zehra bölgesinde 100 binden fazla insanımız yaşıyor.

 

Maalesef aldığımız haberlere göre rejim güçleri para karşılığı insanların evlerine dönmesine izin veriyor. Durum çok kötü gençleri alıp rejimin askerliğini yapmak için götürüyorlar. Ekmek, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerekiyor.

 

Uluslararası kuruluşların Efrin’e girmesi gerekiyor. Bunlara yol açılması lazım. Şu anda askeri koşullardan dolayı müsaade edilmiyor ancak bir an önce bunun gerçekleşmesi gerekiyor.”

 

‘Efrin Kurtarma Kongresi’nin Efrinlilerden oluştuğunu ifade eden Aliko, katılımcıların Efrin’i koruma amacında olduklarını söyledi.

 

Fuad Aliko, Antep’te toplanan kongrenin 10 gün içinde kent yönetimlerinin oluşturulması kararını aldığını vurguladı.

 

Efrin komitesinin 10 gün içinde isim belirleyeceğini belirten Aliko, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Efrin yönetimi için 115 kişi belirlenecek. Komite 230 isim bildirecek. Yönetimde Kürt, Arap, Türkmenler ve Ezidi Kürtler de olacaktır. Efrin’in Efrinlilere bırakılması gerekiyor.

 

Efrin’de hiç bir demografik değişiklik yapılmamalı. Göç eden yüzbinlerce insan evlerine dönmediği takdirde kamplarda kalan göçzedeler gelip boş evlere yerleşebilir.”

 

Aliko ENKS’nin tutumuna ilişkin olarak ise, şunları söyledi:

 

“ENKS’nin Efrin’deki komitesi şu anda dağılmış durumda. Komite toplanıp bir araya gelmeden ENKS hiç bir karar vermeyecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.