EL CEZİRE: Türkiye DSG’nin Kobani, Minbic ve Tel Rıfat’tan çekilmesi için süre verdi

EL CEZİRE: Türkiye DSG’nin Kobani, Minbic ve Tel Rıfat’tan çekilmesi için süre verdi

.

A+A-

Rojava’ya kara harekatı düzenlemeye hazırlanan Türkiye’nin, Demokratik Suriye Güçleri’ne Kobani’den çekilmesi için ABD ve Rusya üzerinden süre tanıdığı iddia edildi.

Söz konusu iddia, El Cezire'ye konuşan yetkili bir Türkiye kaynağı tarafından dile getirildi.

Buna göre resmi kaynak, Ankara'nın Rojava’ya gerçekleştirmeyi planladığı askeri operasyondan geri adım atması için belirlediği son tarih ve koşulları açıkladı.

Kaynağa göre Ankara, ABD ve Rusya’ya, Demokratik Suriye Güçleri’ni Minbic, Tel Rıfat ve Kobani’den çıkarmaları için süre verdi.

Kaynak, Ankara'nın Rusya ve Amerikan taraflarına sürenin uzatılmayacağını ve alternatifin Kürt güçlerine karşı askeri operasyon olacağını bildirdiğini söyledi.

Kaynağa göre Amerikan tarafı ise görüşmelerde Türkiye’ye, Demokratik Suriye Güçleri'nin yeniden yapılandırılmasını ve Minbic, Tel Rıfat ve Kobani yönetimlerinde Arap unsurlara daha fazla yer verilmesini önerdi. Ancak Türkiye, ABD'nin önerilerini değerlendirmeden önce DSG'nin petrol tesisleri üzerindeki kontrolünü sona erdirmeyi şart koştu.

Aynı kaynak, Rusya’nın Suriye sahasında tavizler karşılığında Ukrayna dosyasıyla ilgili şartlar koyduğunu da sözlerine ekledi. Rusya'nın Ukrayna konusunda verilecek tavizler karşılığında, TSK’nın bölgeye girişinin önündeki engelleri kaldırma ve askeri güçlerin ilerleyişini kolaylaştırma teklifinde bulunduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.