Ege'de hareketlilik devam ediyor...Yunan jeti düştü, Yunan basını 'it dalaşı' diye verdi

Ege'de hareketlilik devam ediyor...Yunan jeti düştü, Yunan basını 'it dalaşı' diye verdi

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait Mirage 2000 tipi savaş uçağının, Eğriboz (Eyvia) Yarımadası’nın doğusundaki İskiri (Skyros) Adası yakınlarında düştüğü bildirildi.Yunan devlet televizyonu uçağın pilotunun kayıp olduğu ifade ediliyor.

A+A-

Düşen savaş uçağının ve pilotunun bulunması için bölgede geniş çaplı aramalar başlatıldı. Jetin it dalaşı dönüşünde düştüğü iddia edildi. Yunan basını, Yunanistan'a ait 135'inci hava üssünden kalkan uçağın herhangi bir arıza bildirimi yapmadan düştüğünü yazdı.

Hava kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 tipi bir savaş uçağı, Ege’de Skiros adası yakınlarında denize düştü. Uçağın ve pilotunun bulunması için geniş çaplı arama başlatıldı.

Yunan basını, uçak ile saat 12:15'te Skyros adasının kuzeydoğusunda temasın kesildiğini yazdı. 

Askeri kaynakların aktardığına göre, düşüşün gerçekleştiği sırada o bölgede herhangi bir Türk uçağı bulunmuyordu. Hâlihazırda Türkiye'nin elinde pilotun akıbetiyle ilgili bir bilgi bulunmadığı ifade edildi. 

'İT DALAŞINDAN DÖNERKEN DÜŞTÜ' İDDİASI

Yunan basınında yer alan iddialara göre Ege'de 2 adet Mirage 2000 tipi Yunan uçağı ile 2 Türk savaş uçağı arasında it dalaşı yaşandı. Yunan jetlerinden biri üsse dönerken 12.15’de Skiros adasını 9 mil kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen nedenlerle denize çakıldı.

Diğer Mirage-2000 uçağının pilotu durumu üssüne bildirdi. Arama faaliyetleri sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.