Efrin'de 25 sivil açlıktan hayatını kaybetti!

Efrin'de 25 sivil açlıktan hayatını kaybetti!

Rojava’nın Efrin kentinden göç etmek zorunda kalan 25 sivilin açlıktan ve susuzluktan dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Rûdaw’a konuşan yerel bir kaynak, Efrin’den göç etmek zorunda kalan 25 sivilin açlık ve kötü yaşam koşullarından dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Hayatını kaybedenlerin içinde kadın ve çocukların da bulunduğunu belirten kaynak, ölümlerin açlık ve sussuzluktan kaynaklandığını ifade etti.

 

İnsan hakları örgütleri, özellikle Efrin operasyonlarının son üç gününde 250 bin sivilin göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

 

Efrin Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Şehba’da yaptığı açıklamada Efrin direnişinin yeni bir aşamaya geçtiğini ve büyük bir insani felaketin önüne geçmek için Şehba ve Şerava bölgelerine çekildiklerini ifade etmişlerdi.

 

Efrin Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Osman Şeyh İsa tarafından okunan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

 

“Sivilleri saldırı ve bombalamalara karşı korumak için Şehba ve Şerava bölgelerine çekildik. İşgalciler Efrin merkezine gelerek bayraklarını dalgalandırabilirler. Ancak halkımızın iradesini kıramazlar.”

 

Efrin Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı son açıklamada ise, Efrin operasyonlarında 281 sivilin hayatını kaybettiğini, 701 sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.