Efrin operasyonuna katılan bir komutan: ‘Sivilleri vuruyorlar, evleri talan ediyorlar’

Efrin operasyonuna katılan bir komutan: ‘Sivilleri vuruyorlar, evleri talan ediyorlar’

Yazar Gazi Edip Yüksel, Afrin operasyonunda yer alan bir tabur komutanıyla konuştu. Komutan askerlerin ve ÖSO’cuların sivil-çocuk ayrımı yapmadığına, evleri talan ettiğini söyledi: ‘Keşke yaralanıp kurtulsam’

A+A-

Araştırmacı yazar Gazi Edip Yüksel, Twitter hesabında, Afrin operasyonuna katılan bir tabur komutanıyla arasında geçen diyaloğu aktardı. Yüksel, adını vermediği komutanın, vidan azabı çektiğini ifade etti.

Gazi Edip Yüksel, komutanın kendisine sahadan aktardıklarını Twitter dizisinde şöyle paylaştı: “Afrin’e yakın bölgeyi işgal eden TSK’de bir tabur komutanı benimle bir süredir haberleşiyor. İki ateş arasında kalmış bir müslüman. Bugün bir tankın YPG tarafından vurulduğunu ve 5 askerin şehit olduğunu söyledi. Savaşta tanık olduklarını anlattı bana… Vicdan azabı çekiyor. Afrin merkezinin YPG tarafından kontrol edildiğini söyledi. Afrin ile TR arasında bazı köyleri ele geçirmişler. Halk sıcak yemeğini, cüzdanını, her şeyini bırakıp kaçmış. Bazı asker ve ÖSO militanlarının korkunç savaş suçları işlediğinden vicdan azabı çekiyor.”

‘EVLERİ TALAN EDİYORLAR’

Yüksel, aktarımlarının devamında şunları yazdı:

“Kendisi Türk… Sünni… YPG’ye karşı… Ama savaşta tanık oldukları kendisini sorgulamaya itmiş. Sünnilik dininin şeytani olduğuna karar vermiş. Osmanlı hayranı askerlerin ve ÖSO militanlarının sivil-çocuk ayırıma yapmadığına, oradaki evleri talan ettiğine tanık olunca şok olmuş.

‘KEŞKE YARALANIP KURTULSAM’

Sesi çok sakin ama çok karamsar idi tabur komutanı. Kendi ifadesiyle, iki zalim kavmin ABD, ALMAN, RUS silahlarıyla birbirini katlettiğini, gencecik çocukların bu savaşta kullanıldığını söyledi… Şu anda Esad’ın yaptıklarının aynısını yapmaya zorlandığı için işkence çekiyor… Detayı sormayı unuttum, ama Kürtlerin terk ettiği bölgelerdeki bazı evlerde IŞİD militanlarının olduğunu söyledi. TSK’nin IŞİD ile değil, ÖSO ile ortaklık yaptığını biliyorum O IŞİD militanları ile olan ilişkilerini soramadım maalesef. İnşallah yaşarsa, bir dahaki sefere soracağım Tabur komutanı, Afrin’de ‘savaş suçu’ işlediğine tanık olduğu TSK+ÖSO’nun saflarında olmaktan vicdan azabı çekiyor. Ama “terörist” olarak gördüğü YPG’ye de teslim olma şıkkı yok… İki arada bir derede kalmış… ‘Keşke yaralanıp kurtulsam’ diye dua etti.

(direnişteyiz.org)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.