Efrîn/ CIA Türkiye'yi uyardı: ABD'yle sıcak çatışma riski var!

Efrîn/ CIA Türkiye'yi uyardı: ABD'yle sıcak çatışma riski var!

Türkiye’nin olası Efrin operasyonu için CIA'den uyarı geldi. CIA’nin yan kuruluşu Rand Corporation tarafından hazırlanan raporda Türkiye ve ABD’nin doğrudan savaşa girebileceği uyarısı bulunuyor.

A+A-

ABD'li düşünce kuruluşları Türkiye’yi Efrin’e yapacağı olası bir operasyonda doğrudan sıcak çatışmayla uyarısında bulunuyor. CIA’nın yan kuruluşu Rand Corporation, Türkiye’nin YPG’ye askeri yapmayı düşündüğü olası bir operasyonun iki ülkeyi doğrudan silahlı çatışmaya itebileceği uyarısını içeren bir rapor servis etti.

“ABD’nin Ortadoğu’daki Stratejik Çıkarları ve ABD Ordusu İçin Sonuçları” başlıklı çalışmada, Ankara ve Washington arasındaki çıkar farklılıklarının iki ülkeyi çatışmaya sürüklemesinin mümkün olduğu yorumu yer aldı.

Raporda ABD’nin Türkiye ile sıcak çatışma ihtimaline yönelik “pek muhtemel değilse de büsbütün imkansız değildir” ifadesi dikkat çekti. Uzmanlar bu uyarının Türkiye için üstü kapalı bir tehdit anlamına geldiğini belirtiyorlar.

Rand raporu, ABD ordusunu da uyararak bölgenin en güçlü silahlı gücü ile karşılaşmanın daha öncekilere benzemeyeceğini kaydetti. “ABD ordusunun Suriye ve Irak’ta, IŞİD’le karşı savaşta sadık müttefiki Kürt militanlarına, Türkiye’nin potansiyel ya da fiili saldırısına karşı destek ve yardıma çağrılması olanaksız değil” ifadelerine yer verilen belgede “Bu da Amerikan güçlerini daha önce Ortadoğu’da karşılaşılanlardan çok daha kapasiteli bir ordu ile karşı karşıya bırakacak.” uyarısında bulunuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.