DTSO Başkanı Kaya: Cevdet Yılmaz Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiklerini söyledi

DTSO Başkanı Kaya: Cevdet Yılmaz Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiklerini söyledi

.

A+A-

 Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile kabine açıklanmadan evvel Diyarbakır'da bir araya geldiklerini ve orada kendisine Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda yaşanan sıkıntıları anlattıklarını söyledi.

Görüşmede Cevdet Yılmaz'ın da bölgede yaşanan sorunlara son derece vakıf olduğunu gözlediklerini anlatan Kaya, kabullerin ardından Yılmaz ile yeniden bir araya geleceklerini belirtti.

Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi önündeki engelleri bir kez daha Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile paylaşacaklarını ve çözümleri için katkılarını isteyeceklerini belirten Mehmet Kaya, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında uçak seferlerinin artırılması yönündeki talepleri de ileteceklerini kaydetti.

Rûdaw TV'den Hêvîdar Zana'ya konuşan Kaya, bir hafta önce Diyarbakır’da yaptıkları görüşmede Yılmaz’ın da Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesini çok önemsediğini vurguladığını dile getirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’ın atanmasının bölge için olumlu gelişmelere yol açacağını ifade eden Mehmet Kaya, “Gerek Mehmet Şimşek'in gerek Cevdet Yılmaz'ın bölge insanı olması ve bölgenin sorunlarını çok iyi bilmeleri nedeniyle büyük umutlar içerisindeyiz. Hem rahat ulaşabileceğiz hem de sorunları rahat ifade edebileceğiz. Hem de bölgenin sorunlarının çözümüne önemli katkıları olacak” diye konuştu.

“Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiklerini net olarak söylediler”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya şöyle devam etti:

“Doğrusu geçen hafta Sayın Cevdet Yılmaz ile Diyarbakır'da borsa ve organize sanayi bölgeleri başkanları ile birlikte bir toplantı yaptık. Bakanlar Kurulu açıklanmadan önce. Tam da bu sorunları Sayın Cevdet Yılmaz’a uzun uzun anlattık. Ama doğrusu zaten kendisi de bunun farkında ve kendileri de bölgede özellikle ekonominin gelişmesi ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiklerini net olarak söylediler. Biz de bu gelişmenin sağlanabilmesi için gerek Habur Sınır Kapısı’nın doğru şekilde (işletilmesi) ve yeni kapıların açılması gerekse de bölgede uçak seferlerinin olmazsa olmaz olduğunu kendilerine ifade ettik. Şu an bizim önümüzde duran en önemli sorun, çözmemiz gereken sorunların birincisi Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ticaretin arttırılması ve bunun önünde duran engelleri bir bir ortadan kaldırmaktır. Yemin ettikten ve kabulleri bittikten sonra kendisini bir kez daha ziyaret ederek bu sorunları kendisi ile tekrardan paylaşarak çözümünde katkılarını isteyeceğiz.”

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.