DTK, Anti Kürt ittifaka karşı Kürt İttifakı

DTK, Anti Kürt ittifaka karşı Kürt İttifakı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, “Kürt partileri arasında kurulacak ittifak, ulusal ittifak için bir adım olacaktır. İttifakın daha da genişlemesi gerekir” dedi.

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, “Kürt partileri arasında kurulacak ittifak, ulusal ittifak için bir adım olacaktır. İttifakın daha da genişlemesi gerekir” dedi.

Rudaw'a konusan, Bedran Öztürk, ‘DTK olarak uzun bir zamandır ulusal birlik çalışmaları yürütüklerini’ belirterek, “Kürdistan Bölgesi’ndeki referandum, Kerkük ve Efrin’de yaşanlardan sonra ortaya çıkan tabloda, Türkiye’de yapılan ittifakların Kürt karşıtı bir ittifak olduğu gösteriyor”ifadelerini kullandı.

Kürt partilerinin kuracağı ittifakın seçimle sınırlı kalmaması gerektiğini altını çizen Öztürk, şunları ekledi: “Kürt partileri arasında kurulacak ittifak ulusal ittifak için bir adım olacaktır. İttifakın daha da genişlemesi gerekir. İttifak siyasi partilerle sınırlı kalmamalı ve toplumun diğer kesimleri de katılmalı. Konu Kürtler olunca tek ses olmalıyız. Kürt ittifakının Kürdistan’ın diğer parçaları üzerinde de büyük bir etkisi olacak. Kürdistan Bölgesi’ndeki halkımız da gerçekleri gördü.”

Öztürk, Türkiye’de kurulan diğer ittifaklara ilişkin ise “Sadece HDP değil Kürt halkı ve demokratik güçleri de dışarda bırakmak istiyorlar” yorumu yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.