DSG: Raco’da kobra tipi helikopter düşürdük

DSG: Raco’da kobra tipi helikopter düşürdük

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Efrin’in Raco kasabasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait kobra tipi bir helikopter düşürdüklerini duyurdu.

A+A-

Türkiye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte 20 Ocak’tan bu yana Efrin çevresine operasyon düzenliyor.

 

DSG Basın Merkezi, operasyonun son 24 saatlik bilançosunu açıkladı

 

DSG tarafından yayımlanan açıklamada şöyle denildi:

 

“İşgalci Türk devleti ve ona bağlı terör grupları Raco cephesinde ilerlemek istemektedir. Türk devletinin bu girişimi güçlerimizin direnişine çarptı. Güçlerimiz dün Gewanda köyünde bir askeri aracı hedef almış ve eylem sonucunda araç tamamen imha edilirken, aracın içerisinde bulunan asker ve çeteler de öldürüldü.

 

Türk devletine ait savaş uçakları dün Bilîlka köyünü bombaladı. Köydeki bombardımanın yanı sıra güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalara PÖH ve JÖH gibi Türk devletinin özel birlikleri de katıldı.

 

Pusuya alınan bu özel güçlere ağır darbeler vurulurken, işgalci ordu güçlerini kobra tipi helikopterle bölgeden çekmek zorunda kaldı. Güçlerimiz kalkan helikopteri hedef aldı. Darbelenen helikopter Türk devleti topraklarına düştü.

 

Bilîlka köyünde dün yaşanan şiddetli çatışmalarda işgalci ordunun onlarca askeri öldürüldü. Türk devleti öldürülen askerlerin bir kısmını açıklarken, çok sayıda askerin öldürülmesini ise gizledi. İlçeye bağlı köylere yönelik bombardıman ise sürüyor.”

 

 

8 asker hayatını kaybetti

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Efrin operasyonu kapsamında dün 8 askerin hayatını kaybettiğini, 13 askerin de yaralandığını açıkladı.

 

Helikopterin düşürülüp düşülmediğine ilişkin ise Türkiye’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.