Donald Trump: ”Uygar dünyayı birleştirip Radikal İslami terörü yeryüzünden bitireceğiz"

Donald Trump: ”Uygar dünyayı birleştirip Radikal İslami terörü yeryüzünden bitireceğiz"

Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Rudaw Tv ye verdiği söyleşide; Trump yönetiminde yer alan isimlerin çoğu Kürt meselesine aşinadır ve şahsen ayrıca Kürdistan Bölgesi’yle iyi ilişkileri vardır

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokrat aday Hillary Clinton'la 8 Kasım’da girdiği başkanlık yarışını sürpriz bir şekilde kazanan Cumhuriyetçi iş adamı Donald Trump bugün 20.01.2017 de başkanlık yeminini etti.

Trump, tüm ABD vatandaşları olarak büyük bir ulusal tabanın parçası olduklarını belirterek "Ülkemizi yeniden yapılandıracağız ve dünyanın kaderine karar vereceğiz" dedi.​ Dış politikada ABD çıkarlarını önde tutmak kaydı ile ülkelerlerle iyi ilişkiler kurulmaya çalışılacağını söyleyen Trump'ın konuşmasının ana ekseni seçim kampanyasında da üstünde durduğu ekonomik yatırımlar oldu.

Trump, “iktidar Washington’dan halka geçti artık” ifadelerini kullanan Trump, orta sınıf vurgusu yaptı. Trump "Uygar dünyayı birleştirip radikal İslami terörü yeryüzünden bitireceğiz" diye konuştu.

Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Rudaw Tv ye verdiği söyleşide; Trump yönetiminde yer alan isimlerin çoğu Kürt meselesine aşinadır ve şahsen ayrıca Kürdistan Bölgesi’yle iyi ilişkileri vardır. Yeni seçilmiş Başkan’ın yardımcısıyla da telefon görüşmemiz oldu. İlişkilerimizin geliştirilmesine vurgu yaptı. Biz desteklerinin eskisinden daha fazla olacağını umuyoruz. dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.