Dolar 4’e çok yakın, piyasalar tedirgin

Dolar 4’e çok yakın, piyasalar tedirgin

Siyasi atmosfer, hükümet tarafından çok da dillendirilmeyen mevcut ekonomik kriz doların da yükselmesine sebep olmakta. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘ekonomimiz hala güçlü seviyede’ dese de dolar bugün 3,92890258’i gördü.

A+A-

Financial Times: Erdoğan’ın ekonomiye müdahalesi yatırımcıyı kaygılandırıyor

 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Financial Times, Erdoğan’ın faiz oranlarının yüksek olduğunu vurgulayarak yaptığı eleştirileri geçen hafta da tekrarladığını hatırlatarak, “(Erdoğan) Merkez Bankası’nı doğrudan eleştirmekten kaçınsa da, onun giderek daha yüksek sesle dile getirdiği daha düşük faiz çağrısı, bankanın yüzde 11’i aşan enflasyonla mücadelesini zorlaştırıyor” dedi.

Gazete, Erdoğan’ın uzun süredir ‘uluslararası faiz lobisini’ eleştirdiğini, kendisinin enflasyondan da bu lobiyi sorumlu tuttuğunu okuyucularına aktardı.

Financial Times’a konuşan uzmanlar, “Enflasyondaki görünümün daha yüksek faiz oranları gerektirdiği bir ortamda Merkez Bankası’nı güvenilir bulunamamasının en önemli nedeninin” faizlerin düşürülmesine yönelik siyasi baskı olduğunu söyledi. Uzmanlara göre bu şartlarda Türk Lirası’nın değer kaybı kimseyi şaşırtmamalı.

Financial Times’taki haberin sonunda, Merkez Bankası’nın Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin de Türk Lirası’nın değer kaybını önleyemediği belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.