Diyarbakır’da ilk gece: "Bu deprem bizi öldürdü"

Diyarbakır’da ilk gece: "Bu deprem bizi öldürdü"

.

A+A-

Merkez üssü Maraş olan peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Yıkımın yaşandığı 10 ilden biri olan Diyarbakır, üçüncü bir deprem korkusuyla ilk geceyi çadırlarda, camilerde, okullarda, düğün salonlarında, sokakta ya da araçlarında geçirmek zorunda kaldı.

Evlerinde hasar meydana gelen yurttaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Nevruz Parkı, Anıtpark, Koşuyolu Parkı ve kent meydanında çadır kent kurdu. Ancak yetersizlikten dolayı yurttaşların birçoğu geceyi park ve sokaklarda ateş yakarak, battaniyelere sarılarak geçirdi.

Koşuyolu Parkı’nda çadırda kalan Süleyman Aslan “Çadırlar herkese yetsin diye 25 kişi bir çadırda kalıyoruz. Ben bir tane devlet yetkilisi görmedim. Bize bizden başka kimsenin hayrı yok” dedi.

Bir başka yurttaş Naime Acar ise, “Ben hala şoktayım, Elazığ depreminde Elazığ’daydım. Bu kadar kötü olmamıştım. Ne geldi başımıza böyle! Bu deprem bizi öldürdü” diye konuştu.

Kentin birçok yerinde kafe ve restoranlar kapalıydı. Sadece fırınların açık olduğu gecede insanlar yeme içme ihtiyacını gidermede zorlandı. Kentte tamamen yıkılan 7 binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarına devam edilirken, vatandaş enkaz alanlarında yakınlarını bekledi. Gece boyunca Diyarbakır'da büyük bir endişe ve sessizlik hakimdi.

Diyarbakır'dan fotoğraflar:

 

Kaynak: Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.