Diyarbakır Kent Platformu’ndan ‘uyuşturucu’ uyarısı

Diyarbakır Kent Platformu’ndan ‘uyuşturucu’ uyarısı

.

A+A-

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kentte uyuşturucu kullanımı ve fuhuşun yaygınlaştığını belirterek, önlem alınmasını istedi.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, artan uyuşturuvu kullanımı ve fuhuşa karşı basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, “Çoğunluğu genç olmak üzere uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin artması ve yine yüksek riskli kullanıcı sayısının artması, toplumu ve bizleri ciddi anlamda kaygılandırmaktadır” dedi.

Sorumlu kurumların denetimlerini artırması gerektiğine dikkat çeken Turan, şunları söyledi: “Bir ahtapot gibi kentimize yayılan bu şebekelerle sonuç alıcı bir mücadele yürütmek için tüm kamu kurumlarını özelliklede kolluk, adli ve idari makamlara sorumluluklarını hatırlatarak, önleyici ve koruyucu tedbirler almaya davet ediyoruz. Özellikle lüks plazalarda belli isimlerle kurulan ve amaç dışı kullanılan bu işletmelere ruhsat veren Belediyelerin gerekli denetimleri yaparak verdikleri ruhsatları derhal iptal etmelerini bekliyoruz. Ayrıca bu sözde işletmeleri denetlemeyerek bu işe göz yuman sorumlu kamu kurumlarının bu ahlaksızlığa dur demesi gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.