Diyarbakır Cezaevi karıştı!

Diyarbakır Cezaevi karıştı!

Hükümlüler cezaevi yönetiminin uygulamalarına karşı isyan çıkarırken aileler yolu trafiğe kapattı. Cezaevine çok sayıda polis sevk edildi.

A+A-

Ergani yolu üzerinde bulunan ve yeni açılan Diyarbakır Kampus Açık Cezaevi’nde kalan 430 hükümlü cezaevi idaresinin uygulamalarına karşı isyan etti. Cezaevine çok sayıda polis sevk edilirken, aileler de yolu trafiğe kapattı.  

AİLELER YOLU TRAFİĞE KAPATTI 

Sabah sayımına geç gelen gardiyanların hükümlüleri tehdit etmesiyle başlayan isyanda, hükümlüler uygulamaları protesto etmek için hafta sonu yapılan görüşe çıkmadı. Hükümlülerin tepkisi üzerine gardiyanlar idare binasına çekildi. Cezaevi bahçesinde bekleyen hükümlüler ise, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Görüş için cezaevi önüne gelen aileler, yakınlarına destek için cezaevinin önündeki yolu trafiğe kapattı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi ve zırhlı aracın sevk edildiği cezaevinde gergin bekleyiş devam ediyor. 

Polisler cezaevi önünde bekleyen aileleri uzaklaştırdı. Polisin hükümlülere müdahale edeceği öğrenildi. Öte yandan isyan sırasında idarenin uygulamalarını protesto eden bir hükümlünün kendisini pencereden atmak istediği; ancak çevrede bulunan diğer hükümlüler tarafından engellendiği öğrenildi.


Konuyla ilgili, bir hükümlünün anlatımları şöyle:

“Cezaevinde sabah vardiyasına gelen gardiyanlar, bizi 1-2 saat bekletiyor. ‘Niye bizi bu kadar güneşin altında bekletiyorsunuz?’ diye sorduğumuzda gardiyanlar bizi tehdit ediyor. Cezaevinin kapılarını kapatan gardiyanlar, bize izmarit toplattırıyor. Buna karşı çıkanlara ise gardiyanlar, ‘Sigarayı suratında söndürürüm’ diyerek tehdit ediyor. Bunun yanı sıra 10 kişilik koğuşlarda 12 kişi kalıyor. Sigara odasını berber odası yapmışlar. Koridorda sigara içtiğimiz için gardiyanlar hakkımızda tutanak tutuyor. Mahkumlar yaklaşık 6 aydır izne gönderilmiyor. Biz de bu uygulamaları protesto etmek için görüş için gelen ailelerimizle görüşmedik. Cumhuriyet Başsavcısı’nın cezaevine gelmesini bekliyoruz”

Hükümlü ve ailelerinin cezaevindeki bekleyişi devam ediyor.

 

 

(Artı Gerçek)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.