Diyarbakır, Batman, Mardin ve Adana'da Halepçe katliamı anıldı

Diyarbakır, Batman, Mardin ve Adana'da Halepçe katliamı anıldı

PAK 16 Mart günü Diyarbakır, Mardin, Batman, 18 mart günü Muş’ta, 19 Mart günü de Van ve İstanbul’da Halepçe katliamını anıyor. HAKPAR da Amed ve Adana'da yıldönümünde Halepçe katliamını andı.

A+A-

PAK 16 Mart günü Diyarbakır, Mardin, Batman’da, 18 mart günü Muş’ta, 19 Mart günü de Van ve İstanbul’da Halepçe katliamını anıyor. HAKPAR da Amed’de yıldönümünde Halepçe katliamını andı. HAK-PAR Adana İl başkanı Süleyman Kart Halepçe Katliamı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Diyarbakır, Mardin, Batman’daki anmalar 16 Mart günü gerçekleştirildi.

bîranîn.amed.1.jpg

Diyarbakır’da gerçekleşen anma saat 12.00’de PAK il binasında şehitlere saygı duruşuyla başladı.

PAK Kadın Komisyonu üyesi Zinet Dinçer PAK’ın basın açıklamasını Kürtçe olarak okudu.

PAK Batman İl Teşkilatı’ndaki Halepçe’yi anma toplantısına PAK’ın yerel yöneticileri, üyeler ve parti dostları katıldı.

bîaranîn-batman.jpg

Anma toplantısı PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Özdemir anma toplantısına katılanları selamlayarak, onları Kürt ulusal marşı eşliğinde saygı duruşuna dave etti.

Aziz Özdemir PAK’ın (Kürdistan Özgürlük Partisi) Halepçe katliamının yıldönümü munasebetiyle yayınladığı açıklamayı okudu.

bîranîn-mardîn.3.jpg

Mardin’de 16 Mart 2017 günü PAK Mardin Teşkilatı Başkanı Bedran Acar’ın yaptığı kısa bir açılış konuşmasının ardından anma etkinliği başladı. Burada da saat 11.00’de Halepçe ve bütün Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra PAK Gençlik Komisyonu üyesi Abdulkadir Ünal PAK’ın Halepçe soykırımı ile ilgili açıklamasını okudu. Açıklamadan sonra ENKS adına Mahmud Remo ve Roaja Kürdistan’ından yazar Deham Abulfetah Halepçe hakkında konuşma yaptılar.

PSK Diyarbakır il örgütünden Halepçeyi anma toplantısı

bîranîn-psk.2.jpg

PSK Diyarbakır İl Örgütü 16 mart günü Halepçe katliamını andı. Toplantıya PSK Genel Başkanı Sayın Mesud Tek'in konuşmacı olarak katıldı.

HAKPAR da Amed’de yıldönümünde Halepçe katliamını andı

Halepçe katliamının 29. yıldönümünde HAKPAR Diyarbakır il örgütünde basın açıklaması ve anma toplantısı yapıldı. Anma toplantısı il örgütü başkanı Vasfi Kahraman açılış konuşmasıyla başladı ve daha sonra katılımcıları saygı duruşuna davet etti.

Anma toplantısı HAKPAR Genel Başkanı Refik Karakoç’un konuşmasıyla devam etti. Refik Karakoç konuşmasında ’’Halepçe biz Kürtler’in kalbine gümülen paslı bir hançerdir, ama aynı anda direniş ve ulusal birlikteliğin sembolüdür’’ dedi.

Karakoç konuşmasını şu sözlerle bittirdi; ’’Herkesin bilmesi gerekir, Kürt halkı Halepçe anmasını ve Newroz kutlamalarını birleştirerek özgür bir geleceğe yürüyor’.
biraninahalepce17_amed-001.jpg

HAK-PAR Adana İl başkanı Süleyman Kart Halepçe Katliamı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Halepçe katliamının 29.yıldönümü dolayısıyla Adana il örgütünde yapılan açıklamada Süleyman Kart “Saddam Hüseyin başkanlığında Irak devletinin Kürtlere uyguladığı soykırımı bir kez daha lanetliyor ve Halepçe’de yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” dedi.

Süleyman Kart açıklamasında özetle şu görüşleri dile getirdi; ’’Halepçe katliamının üzerinden 29 yıl geçti. Bu katliamı gerçekleştiren Saddam ve BAAS yöneticileri insanlığın vicdanında mahkum oldular. Hak ettikleri cezalarını da buldular.

bîranîn.hakpar.adana.jpg
Şimdi o katliamları, Enfal harekatlarını düzenleyen BAAS rejimi yok. Kürt halkı ise kendi toprakları üzerinde özgür. Ulusal kurumlarını inşa ediyor ve bağımsızlık yolunda ilerliyor’’.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.