Diyarbakır Barosu: ‘Çocuk Hakları Günü’nü kutlayamıyoruz’

Diyarbakır Barosu: ‘Çocuk Hakları Günü’nü kutlayamıyoruz’

Bugün 20 Kasım, Dünya Çocuk Haftası günü! Lakin bölgemizden ve dünyadan çocuklarla ilgili veriler korkunç! Çocuk Haftası münasebetiyle Diyarbakır ve 10 bölge barosu, Diyarbakır’da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Açıklamada konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, “Sıcacık uykularında bir gece ansızın düşlerinde yitip gidiyor çocuklarımız. Kolluk görevlilerince işlenen bu suçların aydınlatılması ve sorumluların yargılanması için yapılan tüm talep ve çağrılarımız ne yazık ki karşılık bulmuyor. Bu anlayış ve cezasızlık politikaları maalesef her geçen gün yaşam hakları ihlal edilen çocuklara başka çocukların eklenmesine neden oluyor. Son bir yıl içinde şehirlere yağan bombalardan, oyuncak diye oynadıkları savaş artıklarından, küçücük bedenlerin dayanamadığı salgınlardan, güvenli yerlere göç etme telaşıyla azgın dalgalarda, küçücük ellerin nasırlaştığı kapkara fabrikalarda, sabah koşarak gittikleri bakımsız ve denetimsiz eğitim yuvalarında, koruma altındayken bile ebeveynleri tarafından katledilerek kaybettiklerimiz yine çocuklarımızdı” ifadelerini kullandı.

 

Özmen son olarak şunları söyledi: “Çocuk hakları gününü kutlayamadığımız bu günde, çocuk hak ihlallerinde sorumluluğunu ve denetim görevini yerine getirmeyen, gereken özen ve yükümlülüklerine aykırı davranan,  düşünce ve inançlara göre ayrımcılık yapan her türlü düşüncenin, uygulamanın ve kararın karşısında olacağımızı belirtiyoruz. Çocuk hak ihlallerinin cezasız kalmaması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.”

(evrensel)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.