Dersimspor, kısıtlı imkanlarla profesyonel ligi hedefliyor

Dersimspor, kısıtlı imkanlarla profesyonel ligi hedefliyor

.

A+A-

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2. Grup’ta mücadele eden Dersimspor, kısıtlı imkanlara rağmen 3’üncü lige çıkmayı hedefliyor.

2009 yılında kurulan Dersimspor amatör spor kulübü, 2015 yılında 3. Lig'e yükselmişti. Ancak kulüp ekonomik anlamda sorunlar nedeniyle tekrar Bölgesel Amatör Lig’ine düştü.

Dersimspor, gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında yaşayan Dersimli olan, olmayan duyarlı vatandaşların desteği ile hala ayakta kalmaya çalışıyor.

Pazar günü Malatya takımı olan Arapkirspor ile karşılaşacak olan Dersimspor, teknik direktör Bülent Güllü ve Kulüp Başkanı Hüseyin Şengezer’in desteğiyle antrenmanlarını  yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü 43 puanla grupta şampiyon yapan Dersimspor yeni direktörü Bülent Güllü, Dersimspor’u 3.Lig’e taşımak için mücadele ediyor.

“Dersim taraftarı rahat olsun”

Rûdaw'a konuşan Teknik direktör Bülent Güllü, “Bu hafta planlamalarımızı yaptık. Bu hafta mutlak suretle galibiyet ile döneceğiz, hanemize puan yazdırıp ikinci haftayı 4 puanla kapattıktan sonra Dersim camiası ve Dersim taraftarına, gelecek oyuncularla birlikte hedef anlamında bu hedefi maç maç, galibiyet galibiyet yakalayacağız. Dersim taraftarı rahat olsun” dedi.

Dersimspor’da top koşturan Yunus Ensari, “Hafta sonu beraberlik aldık ama önümüzdeki maçlarda bunu telafi edeceğiz ve yakın zamanda taraftarımızla bu galibiyeti birlikte paylaşacağız ”diye konuştu.

“Kentin siyasileri ve önde gelenleri sorunlarımızı çözerlerse iyi olur”

Dersimspor futbolcularından Doğan Memicil, “Umarım sezon sonunda istediğimiz yere ulaşırız. Takımı geçtiğimiz yıllarda 3.Lig’e çıkarmıştık umarım bu sene tekrar profesyonel lige döneriz hedefimiz bu yöndedir. Takımımızın bir tesise ihtiyacı var. Barınma ve ulaşım noktasında sorunlarımız çözülür. Umarım kentin siyasileri ve önde gelenleri bu sorunlarımızı çözerlerse iyi olur ”şeklinde konuştu.

Dersimspor kulübünün yaşaması ve profesyonel lige girmesi için mücadele eden Kulüp Başkanı Hüseyin Şengezer ise kısıtlı imkanlara rağmen mücadelesini sürdürüyor.

Başkan: Dersimspor’u onlara hediye etmek istiyoruz

Rûdaw'a kulüple ilgili görüş veren Başkan Şengezer, “Dersimspor’un bu camiada belli bir yeri var. Dersimspor’u yok etmek istemiyoruz var etmek istiyoruz. Varoluşuyla bir yere getirmek istiyoruz. Bizim çağrımız dışarda yaşayan Dersimli insanlarımıza. Dersim’i seven veya dışarda yaşayan insanlarımızın katkı sunmalarını bekliyoruz. Dersimspor’u bir araya getirmek istiyoruz. Bu şehri spor ile var olmasını ve belli bir yere getirmeyi istiyoruz. Eğer dışarda yaşayan insanlarımız ve dostlarımız bize yardım ederlerse bu sporu bir yere getireceğiz ve Dersimspor’u onlara hediye etmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

KAYNAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.