Dersim’de doğa katliamı

Dersim’de doğa katliamı

Şu anda Dersim'in altı değişik bölgesinde süren orman yangınlarıyla ilgili PAK: ’’Dersim’de devletin doğa katliamı olarak görüyor ve bunu kınıyoruz’’ dedi.

A+A-

Dersim merkeze bağlı Kocakoç Köyü’ne bağlı Korekan ile Ambar mezraları arasında yoğun bombardıman ve aynı tarihlerde Dersim’in Pülümür ilçesi Dereboyu köyü civarında helikopterler tarafından bombalanan bölgelerde orman yangınları çıktı. Şu anda Dersim'in altı değişik bölgesinde orman yangını sürüyor.

Dersim’de süren yangınlarla ilgili PAK Basın ve İletişim Bürosu bir açıklama yayınladı.

‘’Bir haftadır süren yangına İl Orman Müdürlüğü “güvenlik” gerekçesiyle müdahale etmezken, yangın rüzgarın etkisiyle hektarlarca büyüklükteki alana yayıldı.

Yangın söndürme ekiplerinin gelmediği bölgelerdede köylülerin ve diğer bölgelerde gelen gönülü halkın kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalıştığı ve bu çabaların yangını kontrol altına almaya yetmediği beliritiliyor.

Biz PAK olarak TSK’nın çıkartığı yangını Dersim’de devletin doğa katliamı olarak görüyor ve bunu kınıyoruz. Türkiye basın ve doğa koruyucularının sesizliği de açık  bir çifte standartın bir göstergesidir. Türkiye, Kürdistan ve dünya kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya ve Türkiye devletini yangını söndürmesi için derhal adım atmaya çağrırıyoruz’’.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.