Deniz Naki’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi

Deniz Naki’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi

Deniz Naki’ye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra cezayı 5 yıl erteledi.

A+A-

Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Deniz Naki, geçtiğimiz aylarda hakkında açılan örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etmiş, karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3'üncü Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Kararın bozulmasının ardından Naki bugün Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Yapılan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Deniz Naki’ye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra cezayı 5 yıl erteledi. 

Naki’nin duruşmasını Avrupa Parlamento'sundan bir heyet ve HDP’li milletvekilleri Ziya Pir ile Feleknas Uca da katıldı.

Futbolcu Deniz Naki ise, daha önce beraat ettiğini, bugün de böyle bir sonuçla buradan çıkmanın çok üzücü bir şey olduğunu söyledi. Naki, ben barış mesajını verdim, savaşa karşı olduğumu söylemiştim ve bundan dolayı da cezalandırıldım. Ama bunu herkesin bilmesini isterim, ben barışa aşık olan bir insanım, her zaman da bu mesajları vereceğim, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım, hayırlısı” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.