Darp edilerek gözaltına alınan gençler serbest

Darp edilerek gözaltına alınan gençler serbest

.

A+A-

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yapılan ev baskınlarında darp edilerek gözaltına alındıkları iddia edilen 2’si çocuk 7 kişi serbest bırakıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün yapılan ev baskınlarında darp edilerek gözaltına alınan 2'si çocuk 7 kişi serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre dün polislerin yaptığı ev baskınlarında 15 ve 16 yaşlarındaki iki çocukla birlikte 7 kişi gözaltına alındı. 7 kişiye "Örgüt üyesi olmak" suçlaması yöneltilirken, gözaltına alınan gençlerden Mustafa Bor'un darp edildiğine dair fotoğraflar ortaya çıktı. Ayrıca diğer kişilerin de polis şiddetine maruz kaldıkları öğrenildi.

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 7 kişinin ifadeleri akşam saatlerinde alınmaya başlandı.4 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2 çocuk ve darp fotoğrafları ortaya çıkan Mustafa Bor ise Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında onlarca genç gözaltına alınmış, bu sırada evlerin cam ve kapılarını kıran özel harekât polisleri, gözaltına aldıkları kişilere silah dipçikleri, tekme ve yumruklarla şiddet uygulamıştı. 

Saat 04.00-05.00 arasında evlerine yapılan baskınla oğlu Mustafa Bor'un gözaltına alındığı belirten Cevahir Bor, özel harekât polislerinin kapıyı çalmadan, evin kapılarını ve camlarını kırarak içeri girdiklerini söylemişti: 

"Eve gelenler özel harekâtçıydı ve yüzleri maskeliydi. Kürtçe ve Türkçe konuşmama rağmen onlar farklı bir dille, sanırım Arapça konuşuyorlardı. Odaya kilitlenen oğluma yapılan işkencenin sesleri geliyordu. Yüzüne bir cisimle defalarca vurdular."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.