Danimarka’da koronavirüs aşısı için kurulan koordinasyonu bir Kürt yönetecek

Danimarka’da koronavirüs aşısı için kurulan koordinasyonu bir Kürt yönetecek

.

A+A-

Danimarka’da koronavirüs aşısı için Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Genel Koordinasyon Birimi’nin başına Çorum Kürtlerinden Sibel Benli getirildi.

Sosyal ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Ulusal Temyiz Kurulu’nda, başdanışman ve bölüm sorumlusu olarak görev yaparken, Sağlık Bakanlığı’na getirilen Sibel Benli, Dersim’den Çorum’a sürgün edilen Alevi Kürt bir aileden geliyor.

Siyasal bilgiler mezunu olan Danimarka doğumlu Benli, coronavirüs aşısının ülke genelinde koordineli bir şekilde dağıtılmasını ve aşının uygulanmasını sağlayacak kurulu yönetecek.

K24’ten Adem Özgür’ün haberine göre; Sibel Benli, Genel Koordinasyon Birimi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm aşı koordinasyon birimleri toplandı. Toplantıda aşı programının bütün kurumlarla ortak planlanması, planın yürürlüğe girmesi ve koordinasyonun sağlanması kararı verildi. Bu birimde vatandaşlarla iletişimin sağlanması, yasal prosedürlerin uygulanması söz konusu. Bu birimin de yöneticisiyim” dedi.

Tabipler birliği, belediyeler ve sağlık kurumlarıyla ortak hareket edeceklerini ifade eden Benli, aşı uygulamasını yürüttüklerini söyledi.

Danimarka’daki koronavirüs gelişmelerinden ve aşı dağıtımından söz eden Sibel Benli, aşı çalışmalarının çok hızlı geliştiğini ve yetiştirdiklerini söyledi.

“Danimarka küçük bir ülke ve burada vakalar çok arttı” diyen Benli, “Bununla birlikte kısıtlamalar da getirildi. Aşı da insanlara umut oldu. Hazırlanma açısından beklediğimizden daha iyi geçti ve ilk aşı olanlarda da hiçbir yan etkiye rastlanmadı” ifadelerini kullandı.

Danimarka’daki göçmenlerin aşı çalışmalarına erişiminin nasıl olacağı konusunda sorumuza yanıt veren Benli, “Bu, tüm Danimarka vatandaşlarına sunulan bir seçenektir. Herkes ücretsiz yararlanabilir. Danimarkalılar gibi yabancı vatandaşlar da aşı olabilir. Danimarka’da virüs yabancılar arasında çok daha yaygın ve şu anda hastanelerde tedavi görenlerin yüzde 50’si göçmenlerden oluşuyor” dedi.

“BioNTech aşısı AB'nin ilaç düzenleyicisi olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), test edilip onaylanan bir aşıdır” ifadelerini kullanan Benli, “Aşıdaki yan etkiler normal grip aşısındaki yan etkileri gibidir. O yüzden korkulacak bir durum yok” diye konuştu.

Genel Koordinasyon Birimi Koordinatörü Sibel Benli, “Pandeminin önüne geçebilmek için bu aşı son derece önemlidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.