Daha önce “Ver papazı, al papazı” demişti..Erdoğan:“Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık”

Daha önce “Ver papazı, al papazı” demişti..Erdoğan:“Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık”

Daha önce “Ver papazı, al papazı” diyerek Rahip Brunson’a karşılık Fethullah Gülen’i isteyen Erdoğan, Brunson hakkındaki sessiliğini bozdu: “Biz Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık”

A+A-

ABD ile yaşanan Rahip Brunson gerilimi hakkında ilk kez konuşan Tayyip Erdoğan“Biz Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık” dedi.

NTV’nin haberine göre, Erdoğan şunları söyledi:

Biz Rahip Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık. Yaptırımla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız. Tavır değişikliği benim değil Trump’ın sorunu. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konmasını doğru bulmuyorum. Trump bu tavrı değiştirmezse Türkiye gibi samimi bir ortağı kaybedebilir. Bence bunların hepsi psikolojik bir savaş.

ABD’li rahip Brunson’un tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesinin ardından Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, Türkiye’ye yaptırım tehditlerinde bulunmuştu.

“Ver papazı, al papazı” demişti

Erdoğan her ne kadar Brunson’u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık dese de 28 Eylül 2017 tarihinde yaptığı bir konuşmada “Ver papazı, al papazı” diyerek Rahip Brunson’a karşılık Fethullah Gülen’i istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.