Cumhur İttifakı genişliyor: DSP, ANAP, HÜDA PAR, Yeniden Refah yolda

Cumhur İttifakı genişliyor: DSP, ANAP, HÜDA PAR, Yeniden Refah yolda

.

A+A-

AK Parti, 2 ay kala Cumhur İttifakı’nı genişletmek için görüşmelere başladı. Bugün Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile görüşen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı. DSP ve ANAP da Cumhur İttifakı’na katılmaya sıcak bakıyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklaması ve seçim tarihinin netleşmesi ile birlikte, AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi’nden oluşan Cumhur İttifakı da seçim çalışmalarına hız verdi.

Daha önce seçime yaklaşık 2 ay kala Cumhur İttifakı’na yeni katılımlar olacağını açıklayan Sabah gazetesi yazarı Murat Övür, dün (9 Mart) kaleme aldığı yazıda “Rahmetli Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi ile solun efsanevi lideri Ecevit’in DSP’si de Cumhur İttifakı’na katılıyor” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal henüz bir ittifak görüşmesinin yapılmadığını belirtirken, Anavatan Partili isimler ise Cumhur İttifakı’na destek açıklamaları yaptılar. 

TVNET canlı yayınına katılan Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, “ANAP, Cumhur İttifakı’na katılacak mı?” sorusu üzerine “Cumhur İttifakı ‘gelin görüşelim’ derse seve seve görüşürüz” yanıtını verdi.

Anavatan Partisi Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Baha Eymen Türker de partisinin Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıklayan bir videoyu sosyal medya hesabından yayımladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile birlikte, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezine bir ziyarette bulundu.

Görüşmenin ardından Binali Yıldırım ve Fatih Erbakan ortak bir basın açıklaması yaptı.

Görüşmenin verimli geçtiğini belirten Yıldırım, “Arzu ediyoruz ki bu seçimde birlikte yol yürüyelim” dedi.Erbakan da “Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini ifade ettiler. Bizler de bu konuyu görüşüp en kısa sürede kendilerine söyleyeceğiz. Davetlerinden ötürü teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’na katılacağı düşünülen partilerden HÜDA PAR’ın Genel Sekreteri Şehzade Demir, Ensonhaber canlı yayınında, AK Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinde son aşamaya gelindiğini ve önümüzdeki günlerde HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılma konusunda bir açıklama yapacağını ifade etti.

Demir, “Bizim durumumuz öteden beri diğer partilerle de görüşmelerimiz vardı. Seçim ile alakalı da değil aslında, siyasetin doğal gereği ve sonucudur. Cumhur İttifakı’nda da Millet İttifakı’nda da olan partilerle de zaman zaman görüşmelerimiz oluyordu. Şu an sayın Cumhurbaşkanı’nın önceden beri teklifleri vardı zaten bize. Cumhur ittifakı’nda birlikte olalım diye. Bu değerlendiriliyordu, son olarak yapılan görüşmeler neticesinde bu durum somut bir davete dönüştü. Ve şu an seçimde birlikte olma anlamında yürütülen görüşmeler var 1 2 aydan beri. Bitmiş ve sonuçlanmış bir noktada değiliz ancak görüşmeler de sona doğru geldi. Henüz net bir şey söyleyemesek de sorun görmüyoruz ittifakta. Çok yakın bir tarihte biteceğini temenni ediyoruz. Yarın bizim genel idare kurulu toplantımız var, seçimlerle alakalı teklifle ilgili bütün boyutlar masaya yatırılacak. Nihai kararla alakalı sayın genel başkan yarın veya bir iki gün içerisinde bir açıklama yapar” dedi.

25 Şubat’ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir araya gelmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.